Category: Ekonomia

Ndihma ekonomike sipas stilit të kasapit 0

Ndihma ekonomike sipas stilit të kasapit

Qeveria me shumë të drejtë thotë se te skema e ndihmës ekonomike, por veçanërisht te skema e ndihmës për aftësinë e kufizuar apo paaftësi për punë, ka abuzime spektakolare që variojnë nga individë të...

0

Taksë apo tarifë, taksat e reja po vijnë me stil

Qeverisje pirateske Ditar i punës së përditshme dhe të mërzitshme të çdo gazetari Erdhi dita që duhet me mësu mirë dallimin mes konceptit tatim me konceptin taksë, me konceptin tarifë.

Papunësia në Shqipëri arrin kulmin, më pak se gjysma e maxhorenëve punojnë 0

Papunësia në Shqipëri arrin kulmin, më pak se gjysma e maxhorenëve punojnë

Këto janë të dhënat e sapopublikuara nga Instituti i Statistikave mbi papunësinë në Shqipëri.

Në të ardhmen e largët, ne të gjithë do të jemi të vdekur 1

Në të ardhmen e largët, ne të gjithë do të jemi të vdekur

Gjergj Erebara Kryeministri Edi Rama duket se ka kuptuar një gjë saktë dhe një gjë gabim. Duke folur më 24 maj me rastin e publikimit të njëmbëdhjetë studimeve mbi të dhënat e Censusit 2011...

Mungesa e sigurisë ekonomike dhe ngritja e nacionalizmit 0

Mungesa e sigurisë ekonomike dhe ngritja e nacionalizmit

Rimëkëmbja e dobët ekonomike ka siguruar hapësirë për partitë populiste dhe proteksioniste, të cilat akuzojnë tregtinë e jashtme dhe punëtorët e huaj për krizën e gjatë ekonomike Nouriel Roubini, Project Syndicate Kur kriza financiare...

0

Politika monetare rezulton inekzistente në Shqipëri

Gjergj Erebara Dje në mëngjes, në një bankë, pashë diçka që nuk besoja që do të mund ta shihje. Të tabela e reklamave, qenë listuar interesat e depozitave të ofruara nga banka. Për depozitat...