1898, Emil Zola dënohet me një vit burg për shpifje

emile zola 37621 2 402Francë, 1898. Emil Zola dënohet me burg për shpifje ndaj ushtrisë sepse kishte shkruar një letër me titull: “Unë Akuzoj” për të sharë përsëmbari qeverinë për trajtimin e turpshëm antisemit të skandalit të gjyqit Dreyfus.
Zola arratiset për në Angli dhe deklaron: “E vërteta është duke marshuar, asgjë nuk mund ta ndalojë atë”.

You may also like...