20 shprehjet më të bukura mbi librat

Gëzuar ditën botërore të LIBRIT , 23 prill

20

“Duhet të bëni kujdes prej librave, çfarë është brenda tyre, fjalët, kanë fuqinë të na ndryshojnë”

― Cassandra Clare

19

“Mos lexoni siç bëjnë fëmijët, për t’u zbavitur apo siç bëjnë ambiciozët për të mësuar. Jo, lexoni që të jetoni.”

Gustave Flaubert

18

“Nëse ka ndonjë libër që do ta lexosh, por nuk është shkruar akoma, atëherë duhet ta shkruash ti.”

― Toni Morrison

17

“Kur ke mbaruar së lexuari një libër, dëshiron ta kishe autorin që e ka shkruar mik, që të mund t’i telefonoje dhe t’i tregoje si ndihesh. Kjo nuk para ndodh.”

― J.D. Salinger

21

“E kam imagjinuar gjithnjë Parajsën si një lloj biblioteke.”

― Jorge Luis Borges

2

“Miq të mirë, libra të mirë dhe një ndërgjegje e qetë: kjo është jeta ideale.”

― Mark Twain

16

“Kaq shumë libra, kaq pak kohë.”

― Frank Zappa

15

“Nëse lexon vetëm librat që i lexojnë të githë, do të mendosh vetëm gjërat që i mendojnë të gjithë.”

― Haruki Murakami

14

“Librat janë miqtë më të qetë dhe më të përhershëm; ata janë këshilltarët më të gjindshëm dhe më të mençur dhe mësuesit më të durueshëm.”

― Charles William Eliot

12

“Kur kam pak para, blej libra; dhe kur më tepron ndonjë gjë prej tyre, blej ushqim dhe veshje.”

― Desiderius Erasmus

13

“Ku është natyra njerëzore më e brishtë se në një librari?”

― Henry Ward Beecher

11

“S’mund të jetoj pa libra.”

― Thomas Jefferson

10
“Ka dy arsye për të lexuar një libër: një, të shijon leximi; tjetra: mund të mburresh rreth tij.”

― Bertrand Russell

9

“Librat janë kaq të veçantë, të rrallë dhe të tuat, saqë të tregosh se çfarë ndien për to duket si tradhti.”

― John Green

8

“Ka krime më të këqija se djegia e librave. Një prej tyre është të mos i lexosh.”

― Joseph Brodsky

7

“Mendo përpara se të flasësh. Lexo përpara se të mendosh.”

― Frances Ann Lebowitz

3

“Ne jetojmë për librat.”

― Umberto Eco

6

“Nëse ke një kopsht dhe një bibliotekë, atëherë ke gjithçka që të duhet.”

― Cicero

4

“Lexova një libër një ditë dhe e gjithë jeta ime ndryshoi.”

― Orhan Pamuk

5

“Librat janë aeroplani, treni, rruga. Ata janë destinacioni dhe udhëtimi. Ata janë shtëpia.”

― Anna Quindlen

10633925_679630882156701_2936151392633424818_o

You may also like...