Author: Admin

Ministër konviktor 0

Ministër konviktor

Një numër ministrash (rreth 6 vetë njëkohësisht) që i përkisnin qeverisë Meta 3 rreth vitit 2002. Kishin për tipar të përbashkët faktin që vinin drejtpërsëdrejti nga fshati dhe jetonin në hotel Arbana – (sot...

Katharsis 0

Katharsis

Platformë propagandistike e përdorur nga Fatos Nano për të rrëzuar nga pushteti Ilir Metën dhe mbështetësit e tij duke i sulmuar për babëzinë e tyre për të vjedhur para, përmes një serie sulmesh publike...

Metizmi 0

Metizmi

Përkufizuar nga Koço Kokëdhima si situata në të cilën duhet të paguash zyrtarët e qeverisë për të përfituar atë që ligjërisht të takon. Është e ndryshme nga korrupsioni, ku duhet të paguash për të...

Masturbim në grup 1

Masturbim në grup

Kur një numër opinionistësh janë duke bashkëbiseduar përmes teknikës: sa bukur e the këtë, por shiko se sa bukur do të them unë këtë tjetrën, atëherë kemi të bëjmë me masturbim në grup. Shih më...

Masturbim i ndërsjelljtë 0

Masturbim i ndërsjelljtë

Kur një opinionist është duke intervistuar një opinionist tjetër duke zbatuar teknikën: sa i mençur je ti, por edhe unë jam i mençur, atëherë thuhet se kemi të bëjmë me një masturbim të ndërsjellët...

Marrëveshja e San Egidios 0

Marrëveshja e San Egidios

Një marrëveshje politike mes dy partive kryesore në vend e arritur me ndërmjetësimin e institutit të San Egidios në vitin 1996. Palët angazhoheshin në marrëveshje që institucioni i Kontrollit të Lartë të Shtetit t’i...

Laptopist 0

Laptopist

Një kandidat për politikan që disponon një kompjuter të lëvizshëm me të cilin realizon çudira propagandistike në kohë rekord. Në disa raste, këto lloj kandidatësh kanë arritur suksesin duke u bërë politikanë të nivelit...

KOP-its 0

KOP-its

Anëtar i Komisionit për Orientimin e Politikave, një grup që funksionoi para zgjedhjeve të vitit 2005 si një argument propagandistik për të treguar se Partia Demokratike ‘ka ndryshuar’ nuk është më ajo e dhunshmja....

Komunist blu 0

Komunist blu

Një term i përdorur përgjithësisht për funksionarët e Partisë Demokratike që kanë patur një karrierë si funksionarë të nivelit të ulët apo të mesëm të Partisë së Punës apo shtetit komunist, përgjithësisht nëpër provinca,...

Kokpalar 0

Kokpalar

Njeri që merr pjesë në një protestë të opozitës, nuk ka asnjë synim për post publik por përfundon i vrarë dhe i harruar. U përdor për herë të parë nga Ilir Meta si cilësim...

Koçizimi 0

Koçizimi

Një proces që përfshiu median shqiptare pas vitit 2001. Nënkupton prirjen e të gjithë biznesnemëve për të bërë një gazetë dhe për ta përdorur atë për shantazh ndaj shtetit dhe konkurrentëve sipas modelit të...

Kleptokraci 0

Kleptokraci

Qe një shprehje e përdorur fillimisht nga Sali Berisha për të karakterizuar (me shumë të drejtë) mënyrën e qeverisjes së socialistëve në periudhën 1997-2005. Një sistem qeverisës ku kryhen vjedhje masive të fondeve publike...