Author: Admin

Coca Cola 0

Coca Cola

Një politikan që ka shumë reklamë dhe pak lëng banal brenda, i cili, po të konsumohet me tepri shkakton obezitet mendor për të interesuarit me politikën. Në mënyrë tipike, paraqet një shije të lehtë...

Çizmet e lëkurës 0

Çizmet e lëkurës

Një politikane e re në moshë që u paraqit te partitë politike rreth viteve 2000 me bindjen për të bërë karierë. Dallohej nga çizmet e lëkurës që vishte gjithmonë në rastet e mbledhjes së...

Çertifikatat 0

Çertifikatat

Metoda më e përhapur e manipulimeve zgjedhore deri në vitin 2005, e përdorur veçanërisht nga demokratët, por edhe nga socialistët. Çertifikatat e lindjes shërbenin si mjet identifikimi për shumë zgjedhje në Shqipëri. Metoda e...

Çelësi i dollapit 0

Çelësi i dollapit

Ka mbetur nga koha kur në Shqipëri nuk kishte motele me orë dhe është një sindromë që vijon të prekë politikanët e moshës së mesme. Nënkupton rastin e një politikani që kërkon çelësin e...

Biznesmen i naftës virgin 0

Biznesmen i naftës virgin

Një numër biznesmenësh të fuqishëm, të cilët u pasuruan duke marrë naftën Virgin nga rafineria ARMO, duke e deklaruar si të eksportuar, ndërkohë që e shisnin në tregun shqiptar si benzinë e zakonshme pa...

Biznesmen 0

Biznesmen

Politikan kriminel me një pasuri të madhe të fituar përgjithësisht duke shitur drogë apo duke shfrytëzuar prostituta në Europë. Thirret nga media “biznesmen” në pamundësi për t’i dhënë etiketën e përshtatshme. Më 26 shkurt...

Badigard 0

Badigard

Referencë për rojet e Sali Berishës, të cilët, përveç funksionit të rojes, kryejnë edhe funksionin e dajakut në Partinë Demokratike për llogari të shefit

Ambasador 0

Ambasador

Një i huaj përgjithësisht i paaftë që internohet në Shqipëri për një periudhë të kufizuar. Lexo më shumë: Fjalorthi politik shqiptar

Aksident Teknologjik 0

Aksident Teknologjik

Kur një grup hajdutësh punësojnë fëmijë 12 vjeçarë për të demontuar municione me shpejtësi, me synimin për të vjedhur metalin dhe barutin me të cilin janë prodhuar municione, shkaktojnë shumë të vdekur në punë...

7 përqindëshi 0

7 përqindëshi

Zotëria 7 për qind. Përdoret posaçërisht për Ilir Metën, pasi ky i fundit u filmua duke deklaruar se do të merrte 7 për qind të aksioneve të një hidrocentrali të ri në këmbim të...

5 mijë lekësh 0

5 mijë lekësh

Etiketë për njerëzit që janë aq të varfër sa paguhen nga partitë politike me 5 mijë lekë të vjetra për të marrë pjesë në miting. Partitë politike janë shpesh në gjendje të nxjerrin pesëdhjetë...

22 maj 0

22 maj

Simbol i zgjedhjeve të manipuluara rëndë, bëhet fjalë për 22 majin e vitit 1996, kur qeveria e Sali Berishës kreu të gjitha manipulimet e mundshme dhe i shpëtoi edhe kritikave të hapura nga shumë...