Author: Admin

75828583 gavrilo graffiti 0

Shkaqet Ballkanike të Luftës së Parë Botërore

Steven Steven W. Sowards Njëzet e pesë leksione mbi Historinë Moderne të Ballkanit, Leksioni 15 Pak çështje në historinë moderne kanë marrë kaq shumë vëmendje në analizën e përcaktimit të përgjegjësisë për shpërthimin e...

lazarat 2 0

Kryeqyteti shqiptar i marijuanës bëhet tym

Policia shkatërroi plantacionin më të madh të Marijuanës në Europë në fshatin shqiptar të Lazaratit por a po jetonin lazaratasit në luksin e fitimeve nga prodhimi i drogës? Gjergj Erebara, BIRN Shtëllunga tymi nga...

Po ku dreqin janë paratë e Lazaratit? 1

Po ku dreqin janë paratë e Lazaratit?

Pasi dëgjuam lajme të bollshme mbi sasinë e stërmadhe të drogës dhe fidanëve të marijuanës të kapur në Lazarat gjatë operacionit policor tetëditor, na ka dalë një problem. Paratë e drogës, të cilat, sipas...

unnamed 0

Kampionati botëror nuk do të jetë kurrë vetëm futboll

ELIAS GROLL, Foreign Policy Për këdo që mendon se Kampionati Botëror do të jetë thjeshtë dhe pastër një lojë shumë e bukur, më lejoni t’ju thyej iluzionet. Gjeneralë në pushtet po e përdorin mirë...

1512302 1446774965542241 2051217522 n 0

Shesim një ëndërr Europiane

I (don’t) have a dream Gjergj Erebara Mbi dhjetë vjet më parë, në vitin 2003, një zhurmë e madhe politike i parapriu një ngjarjeje që quhej “hapja e bisedimeve” për Marrëveshjen e Stabilizimit dhe...

Pa para, nuk mund të ketë reformë 0

Pa para, nuk mund të ketë reformë

Gjergj Erebara  Reforma administrative dhe territoriale ka muaj që përflitet. Rëndësia e saj është e padiskutueshme. Shqipëria nuk mund të ketë mbi 370 njësi të qeverisjes vendore dhe se konsolidimi i këtyre “qeverive” në...