Author: Admin

Thomas Piketty akuzon Financial Times për pandershmëri 0

Thomas Piketty akuzon Financial Times për pandershmëri

Ekonomisti francez që ka tronditur botën së fundmi me një libër mbi pabarazinë ekonomike akuzoi gazetën britanike Financial Times për kritika qesharake dhe të pandershme. Ai qe akuzuar nga Financial Times se ka bazuar...

Ju lutem, ndaloni drogën, jo avionët! 0

Ju lutem, ndaloni drogën, jo avionët!

Kjo historia e trafikut të drogës me avion qe gallatë, por reagimi i qeverisë me vendosje blloqesh betoni nëpër aeroportet e braktisura, duket akoma më gallatë. Në botën e sotme qarkullojnë me mijëra dhe...

Po dekriminalizimit të mariuanës! 0

Po dekriminalizimit të mariuanës!

Gjergj Erebara Shqipëria ka një problem real sot! Një ligj absurd që ka mbetur i tillë që nga viti 1994 dhe që konsideron posedimin e drogës, qoftë “e lehtë” si mariuana, qoftë “e rëndë”...

kape pensionin 0

17 kokra vezë për pension ditor

Dështimi i përsëritur i skemës së pensioneve, në vitin 1994, në vitin 2002 dhe në vitin 2014, është pjesa e dukshme e dështimit të përgjithshëm shoqëror të Shqipërisë Gjergj Erebara Në vitin e largët...

Puna e vlefshme e një skllavi 0

Puna e vlefshme e një skllavi

Gjergj Erebara Nëpër librat e historisë të mësuara nëpër shkolla në kohën e Komunizmit, një shpjegim mbi kalimin nga rendi skllavëpronar në rendin feudal më është fiksuar gjatë në mendje: shpjegimi qe i perifrazuar...

minwage 0

Rritja e pagës minimale është e mirë

The Economist Që kur mbërrita në Uashington për të shkruar mbi politikën, e kam kaluar shumicën e kohës time në përpjekje për t’i shpjeguar njerëzve se pse gjërat nuk po ndodhin dhe se pse...

Thomas Piketty 011 3

Thomas Piketty, Libri për të cilin po flasin të gjithë

Libri Kapitali në Shekullin e Njëzetenjë, i ekonomistit radikal francez Thomas Piketty ka zemëruar të djathtën dhe ngazëllyer të majtën në argumentimet e tij të fuqishme mbi pasurinë, demokracinë dhe pse kapitalizmi do të...