Author: Admin

0

Kthimi i Marksit, klasa punëtore botërore po bashkohet

 Me rritjen e vendeve në zhvillim, hendeku botëror në të ardhura po zvogëlohet ndërsa njerëzimi bashkohet përmes teknologjisë. Por a do të krijojë kjo një “proletariat botëror” sipas parashikimit apokaliptik të Marksit?  Charles Kenny,...

Lazarati si fryma e qeverisjes 0

Lazarati si fryma e qeverisjes

Kemi një fshat që është referencë europiane për mbjelljen e kanabisit, është bërë referencë shqiptare si zonë pa ligj, jashtë kontrollit të qeverisë shqiptare që nga viti i largët 1997. Italianët thonë se vlera...

Fashizmi me fytyrë feministe 0

Fashizmi me fytyrë feministe

Ndryshe nga mendimi i përgjithshëm se gratë në qeverisje i japin shoqërisë një frymë më njerëzore dhe më të butë, në Europë partitë neofashiste të udhëhequra pikërisht nga gra po joshin mbështetëse mes njerëzve...

Legalizimet si skemë piramidale 0

Legalizimet si skemë piramidale

Shqiptarët tashmë janë përballë një fakti të kryer. I ashtuquajturi proces legalizimesh të ndërtimeve pa leje me çmim toke disa dhjetëra herë më të lirë se tregu ka krijuar një skemë piramidale. Dhjetëramijëra shqiptarë...

0

Gjeopolitika e Sirisë

Para Marrëveshjes Sykes-Picot të vitit 1916, e cila nxorri një zgjidhje të çuditshme shtetesh kombe në Lindjen e Mesme, emri Siria përdorej nga tregtarët, politikanët dhe luftëtarët për të përshkruar  një rrip toke të...

Misioni shqiptar i Tony Blair nuk arrin të fillojë 0

Misioni shqiptar i Tony Blair nuk arrin të fillojë

Balkan Insight Gati gjashtë muaj pasi ish-kryeministri i Britanisë u shpall si këshilltar i qeverisë së Shqipërisë, ai nuk ka filluar ende punën për të ndihmuar Tiranën të integrohet në Bashkimin Europian. “Ne mbetemi...

Ligje absurde nga qeveritarë qesharakë 0

Ligje absurde nga qeveritarë qesharakë

Shqipëria është një shtet që nuk ka nën kontroll territorin e vet. Mbrojtja e pronës publike apo private janë koncepte që të bëjnë për të qeshur. Agjencitë ligjzbatuese të shtetit janë në shumicë të...