Author: Admin

Si t’i zëmë me gurë politikanët 0

Si t’i zëmë me gurë politikanët

Gjergj Erebara Nja tetë muaj më parë, duke marrë leksionet e Gene Sharp Nga Diktatura në Demokraci, pata bërë një si tip udhërrëfyesi se si të organizojmë protesta të suksesshme. Nën eksperiencën e protestave...

Armë kimike dhe dy mijë leka për votë 0

Armë kimike dhe dy mijë leka për votë

Gjergj Erebara Refuzimi i shqiptarëve për armët kimike të Sirisë duket se ka dy arsye kryesore: frikë dhe poshtërim. Ne shqiptarët jemi të frikësuar për potencialin vdekjeprurës që pritet të marrim, potencial që vende...

#NotochemicalweaponsinAlbania 0

#NotochemicalweaponsinAlbania

Dear international activist! Albania is a small country and the poorest member of North Atlantic Alliance (NATO). Albania has limited record of political stability. (The country has descended in chaos twice in the last...

ATA E KONSIDEROJNË NORMALE 1

ATA E KONSIDEROJNË NORMALE

GJERGJ EREBARA Normalisht duhej të qe një periudhë e qetë lajmesh. Pas ndryshimit të qeverive dukej sikur do të fillonte një periudhë cicmicesh pa rëndësi, por gjithsesi shqiptarët do të kishin qetësinë dhe mungesën...

Baza e braktisur e armëve më të rrezikshme të botës 0

Baza e braktisur e armëve më të rrezikshme të botës

Reparti i famshëm për armët kimike të ushtrisë shqiptare prapa Dajtit, ku ndoshta mund të përfundojnë armët e Asad, është sot praktikisht një zonë e braktisur, pa roje, ku çdo kureshtar mund të hyjë...

Mësimet e gabuara nga falimentimi i Detroitit 0

Mësimet e gabuara nga falimentimi i Detroitit

Nobelisti i ekonomisë JOSEPH E. STIGLITZ, i famshëm për agresivitetin e luftës së tij kundër pabarazisë ekonomike në SHBA analizon falimentimin e Detroitit si rrjedhojë e kësaj pabarazie JOSEPH E. STIGLITZ, NYT Kur unë...

Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona 1

Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona

Gjergj Erebara Lajmi se një vajzë bionde me sy jeshile u gjet nga policia greke në një kamp romësh bëri shpejt xhiron e botës. Konvencionet tona na tregojnë se një vajzë bionde, duhet të...