Author: Admin

Mësimet e gabuara nga falimentimi i Detroitit 0

Mësimet e gabuara nga falimentimi i Detroitit

Nobelisti i ekonomisë JOSEPH E. STIGLITZ, i famshëm për agresivitetin e luftës së tij kundër pabarazisë ekonomike në SHBA analizon falimentimin e Detroitit si rrjedhojë e kësaj pabarazie JOSEPH E. STIGLITZ, NYT Kur unë...

Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona 1

Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona

Gjergj Erebara Lajmi se një vajzë bionde me sy jeshile u gjet nga policia greke në një kamp romësh bëri shpejt xhiron e botës. Konvencionet tona na tregojnë se një vajzë bionde, duhet të...

CEZ qe dështim i shtetit shqiptar 0

CEZ qe dështim i shtetit shqiptar

Gjergj Erebara Qeveria shqiptare po përpiqet të mbyllë një telash që filloi në vitin 2008 me privatizimin e rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike dhe që arriti kulmin me përzënien e kompanisë privatizuese e...

Albania: First and Last, Always! 0

Albania: First and Last, Always!

Sali Berisha’s move to legalize gay marriage might not be so controversial, after all. By Gjergj Erebara, Balkaninsight To many foreigners Albania is still an exotic place, filled with ancient traditions like blood feuds...

Buxheti i Shtetit 2013, si ishte, si po bëhet 1

Buxheti i Shtetit 2013, si ishte, si po bëhet

Tre grafikë të thjeshtë për të shpjeguar ndryshimet në buxhet që po diskutohen në Kuvendin e Shqipërisë. [chartboot version= ‘3.0’ code= ‘032D’ border= ‘1’ width= ‘600’ height= ‘300’ attribution= ‘1’ jsondesc= ‘{“containerId”:”visualization032D”,”dataTable”:{“cols”:xxx00xxx{“id”:””,”label”:””,”pattern”:””,”type”:”string”},{“id”:””,”label”:”Ishte”,”pattern”:””,”type”:”number”},{“id”:””,”label”:”Bëhet”,”pattern”:””,”type”:”number”}xxx01xxx,”rows”:xxx00xxx{“c”:xxx00xxx{“v”:”Të ardhurat”,”f”:null},{“v”:360,”f”:null},{“v”:321,”f”:null}xxx01xxx},{“c”:xxx00xxx{“v”:”Shpenzimet”,”f”:null},{“v”:409,”f”:null},{“v”:405,”f”:null}xxx01xxx}xxx01xxx,”p”:null},”options”:{“legend”:”right”,”title”:”Buxheti i...

Luftë e madhe në media, erdhi Erdogan! 0

Luftë e madhe në media, erdhi Erdogan!

Kur shpërthen topi, mua më duket sikur thotë: ‘Allah!’, tha kryehoxha Kur shpërthen topi, mua më duket sikur thotë: ‘Taksë!’, tha kryefinancieri Ismail Kadare, Kështjella Por kur flet Erdogan, mua më ngjan se thotë...

Kriza, dhjetëra mijëra shqiptarë mbetën pa punë 0

Kriza, dhjetëra mijëra shqiptarë mbetën pa punë

Vrojtimi i kryer nga INSTAT pranë familjeve flet për një situatë dramatike më 2013 Gjergj Erebara 54 mijë shqiptarë humbën vendin e punës gjatë vitit 2012 në krahasim me vitin 2011, ndërsa mijëra të...