Author: Admin

Një debat i çuditshëm me fe, flamur e katundarë 0

Një debat i çuditshëm me fe, flamur e katundarë

Gjergj Erebara Komentatorë publikë në Tiranë, Shkup, Prishtinë e emigracion kanë qenë shumë të shqetësuar gjatë ditëve të fundit pasi një grup shqiptarësh të Maqedonisë protestuan ndaj arrestimeve të disa shqiptarëve nga qeveria maqedono-shqiptare...

0

Demografia, kohë e ndryshme, të njëjtat gënjeshtra

Gjergj Erebara Studimet mbi demografinë, janë nga më të vështirat. Burrat me mjekër kryejnë llogari që zgjasin shpesh me dekada dhe në fund japin konkluzione relative. Por këto teknikalitete shkencore vështirë se mund të...

Distance and time for traveling in Albania 1

Distance and time for traveling in Albania

Distance and time for traveling in Albania   I have noted that there is little synthetic information on the web about distance of traveling within Albania. So here it is a partial list

Gjergj Ndreca, si një shembull frymëzues 1

Gjergj Ndreca, si një shembull frymëzues

Gjergj Erebara Gjergj Ndreca ndoshta nuk do të bëhet kurrë një lider, por siç e ka nisur, ka shumë gjasa që do të bëhet frymëzues për shumë shqiptarë. Megjithëse personalisht nuk jam dakord me...

Basha, një kryebashkiak fatkeq 0

Basha, një kryebashkiak fatkeq

Kryetari i ri i Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha, duhet të jetë goxha i mërzitur këto kohë. Që nga dita kur mori postin dikur lukrativ të të parit të qytetit më të rëndësishëm të...

Standardi historik i Ahmet Zogut 0

Standardi historik i Ahmet Zogut

Gjergj Erebara Ahmet Zogu qe ai që qe, por pasardhësi i tij qe shumë herë më i tmerrshëm. Kjo bazë e dobët krahasimi po na shpie në disa ide të gabuara mbi standardet që...

Nga korruptimi te kriminalizimi 0

Nga korruptimi te kriminalizimi

Nga Gjergj Erebara Dy-tri ngjarje të përmendura kalimthi nëpër media duket se po na ndryshojnë jetën. Dje, ndërsa shkoja në punë, një motorist me skafandër kaloi pranë në trotuar dhe për pak mendova të...