Category: Aktualiteti

1

TË JETOSH VETËM NË TIRANË (Blog)

Nga Alma Koçi Nuk e kuptoj këtë dëshirën e madhe për të jetuar në kryeqytet. Kur tregoj se jetoj në Tiranë dhe jetoj vetëm, përgjigja vjen rrufe “Lum si ti”. Të bombardojnë menjëherë me...

Pse askush nuk dëshiron të luajë me Turqinë? 0

Pse askush nuk dëshiron të luajë me Turqinë?

Nga Burak Bekdil, The Gatestone Institute Turqia është tepër e madhe, tepër Islamiste dhe tepër jo-Europiane për Bashkimin Europian; shumë pak Islamiste dhe e papëlqyeshme si ish fuqi koloniale për shumicën e vendeve arabe;...

Ceremoni nisjesh punimesh për Kanalin e Nikaraguas 0

Ceremoni nisjesh punimesh për Kanalin e Nikaraguas

Nga JON LEE ANDERSON, The New Yorker Presidenti Daniel Ortega premton se ndërtimi i kanalit do të reduktojë varfërinë, por shumë e shohin atë si një tradhti ndaj parimeve kombëtare.