Category: Aktualiteti

A duhet të mbarojë bojkoti? 0

A duhet të mbarojë bojkoti?

Xhabyni Kam qenë kundër daljes së opozitës nga parlamenti, në ditët kur ajo u largua, arsyet për se mund të shtjellohen lehtësisht. Por, jam i bindjes që presioni dhe pyetjet e mediave “Kur do...

Mbi komunistët, neokomunistët dhe ata që shkruajnë me ‘ë’ 0

Mbi komunistët, neokomunistët dhe ata që shkruajnë me ‘ë’

Lorena Kohët e fundit, ka dalë nami lart e poshtë, se po bëre statuse në fb me përdorimin e shkronjës ‘ë’, automatikisht je njohës i thellë i historisë, sistemet politike, politika, gjeopolitika madje dhe...

0

Derri maç n’dorë!

Në muajt e parë të këtij sulmi ndaj lidhjeve ilegale, kryeministri i vendit premtoi se nuk do të kishte asnjë kompromis. Për dreq o punë, fjalimet e tij janë online e në to shihet...

0

Realitete paralele

Por, megjithëse ka përballë të dhëna të cilat kundërshtojnë katërcipërisht ligjërimin publik z. Veliaj vazhdon ende të cicërojë për arritje fantastike të ministrisë.

Edhe unë zoti mësues 0

Edhe unë zoti mësues

Xhabyni Arsyeja se përse më tërhoqi qëndrimi dhe fjalimi që kryeministri Rama mbajti në ditën e shtunë, që përkoi me ditën e protestës së opozitës dhe sindikatave, ishte kurioziteti për të parë reagimin e...

0

Tregu i lirë nuk e rrëzoi murin e Berlinit

Debati Shtetet e Bashkuara e kanë keqinterpretuar fundin e Komunizmit për një çerek shekulli. Është koha ta shohim historinë siç duhet. Nga MELVYN P. LEFFLER, Foreign Policy Më 9 nëntor 1989, Gunter Schabowski, zëdhënësi...

Që të shpëtoj nga rruga 0

Që të shpëtoj nga rruga

Ditari i një të riu të pashpresë. Davidi Të jetosh në Tiranë pasi ke përfunduar universitetin është një nga situatat më të pakëndshme për të rinjtë edhe të rejat. Ka një pasiguri totale kur...

Cicat e Majlindës 1

Cicat e Majlindës

Në faqen e saj zyrtare në rrjetin social Facebook, Majlinda Bregu, fillimisht grua e masandaj deputete e Partisë Demokratike, vjen me një deklaratë sa englendisëse aq edhe të ndjerë. Them të ndjerë pasi besoj...