Category: Ditari

Kushtrim për drejtësi 0

Kushtrim për drejtësi

“Mos dëshironi atë që i përket fqinjit tuaj” (Dhjetë Urdhëresat) “Le të mos jemi mburravecë, duke provokuar dhe duke pasur smirë njëri-tjetrin.” (Galatasve 5;26) Siç thotë edhe Dante “prej nga zilia ka hedhur sundimin...

Puna e vlefshme e një skllavi 0

Puna e vlefshme e një skllavi

Gjergj Erebara Nëpër librat e historisë të mësuara nëpër shkolla në kohën e Komunizmit, një shpjegim mbi kalimin nga rendi skllavëpronar në rendin feudal më është fiksuar gjatë në mendje: shpjegimi qe i perifrazuar...

Miti i klasave sportive 0

Miti i klasave sportive

Xhabyni Sa herë që në televizione apo gazeta flitet për sport, gjithnjë gjuha e politikanit apo gazetarit shkon tek e famshmja “Klasa Sportive”. Shpesh e kam pyetur veten se çfarë të veçante kanë patur...

Iku Lena, erdhi Prenga 0

Iku Lena, erdhi Prenga

Në shtator 2012, një punonjësi të Ministrisë së Financave i ngeli dopjogjashta në dorë. Ai pati për detyrë të dilte dhe të recitonte një deklaratë të Berishës kundër një grupi të vogël ish të...

Tendenca e çuditshme e banjove të dyfishta në Shqipëri 0

Tendenca e çuditshme e banjove të dyfishta në Shqipëri

Shumë kanë parë fotografitë e banjove të dyfishta në Soçi të Rusisë gjatë Lojërave Olimpike dhe qeshën. Por në Shqipëri që prej shumë vitesh dhe veçanërisht në zonat rurale të Shqipërisë, ka një tendencë...