Category: Ditari

Lazarati si fryma e qeverisjes 0

Lazarati si fryma e qeverisjes

Kemi një fshat që është referencë europiane për mbjelljen e kanabisit, është bërë referencë shqiptare si zonë pa ligj, jashtë kontrollit të qeverisë shqiptare që nga viti i largët 1997. Italianët thonë se vlera...

Një fletë ditari për 2 Prillin 0

Një fletë ditari për 2 Prillin

Sot pakkush e kujtoi, Arben Brocin, këtë student të vrarë nga regjimi i shkuar në grahmat e fundit të ekzistencës së tij si sistem totalitar, madje harruan ta kujtojnë edhe liderët e pavdekshëm të...

Dy herë mat 0

Dy herë mat

Shvejku Në fjalimet e viteve të opozitës, Rama për kohë me radhë parashikonte një të ardhme të errët për arsimin universitar të vendit tonë. A ishte gabim? Nuk mendoj se qe gabim, por problemi...

Lajmet johistorike të javës, 19-25 janar 0

Lajmet johistorike të javës, 19-25 janar

Për këtë javë kemi zgjedhur Didin, Veliajn, Veliajn dhe një suprizë si ngjarjet më të rëndësishme të 500 viteve të fundit.

Libraritë e Tiranës 1

Libraritë e Tiranës

Sot për sot Tirana është qyteti me numrin me te madh te librarive ne Shqipëri. Me poshtë do të rendisim libraritë, vendndodhjen dhe karakteristika që kanë këto librari. Libraritë në Shqipëri janë të vogla,...

Lajmet johistorike të ditës, 11 janar 2014 0

Lajmet johistorike të ditës, 11 janar 2014

Qeveria e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës u mblodhën plot pompozitet në Prizren, qytet i konsideruar simbolik për bashkimin e shqiptarëve, në një seri takimesh të lavdëruara nga dy qeveritë si “historike” dhe të...

Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona 1

Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona

Gjergj Erebara Lajmi se një vajzë bionde me sy jeshile u gjet nga policia greke në një kamp romësh bëri shpejt xhiron e botës. Konvencionet tona na tregojnë se një vajzë bionde, duhet të...

Kosova sfidon Shqipërinë, hap qendër të shqipes në Stamboll 0

Kosova sfidon Shqipërinë, hap qendër të shqipes në Stamboll

Një lajm i rëndësishëm na ka ikur pa e vënë re fare. Në prill të këtij viti, qeveria e Kosovës, përmes Ministrisë së Kulturës, hapi një qendër kulturore në Stamboll të Turqisë. E emërtuar...

0

Mes gazetarisë dhe aktivizmit sipas NYT

Gazetari, a mund të jetë gjithçka që shkruhet? Vitet e fundit, shumë lajme nuk janë prodhuar nga gazetarët, por nga aktivistët që kanë raportuar nga terreni nëpër faqe interneti. Por a është kjo gazetari?...