Category: Kriza ne origjine

Kriza në origjinë: Teoria e rolit të Kinës shkaktare e krizës 0

Kriza në origjinë: Teoria e rolit të Kinës shkaktare e krizës

Kursi fiks i këmbimit të monedhës kineze Renimbi me dollarin dhe deformimet që krijoi kjo gjë në sistemin botëror të tregtisë e të borxheve, përbëjnë teorinë e parapëlqyer të bankierëve për shpjegimin e krizës...

Kriza në origjinë: Garancia kundrejt falimentit si origjinë e papërgjegjshmërisë 0

Kriza në origjinë: Garancia kundrejt falimentit si origjinë e papërgjegjshmërisë

Gjithçka thuhet se filloi në vitin 1994 dhe solli krizën ekonomike dhe financiare botërore që po përjetojmë sot. Një bankier shpiku një produkt që quhet “Credit Default Swap”, (CDS). Produkti qe një police sigurimi...