Category: Ekonomia

Papunësia në Shqipëri arrin kulmin, më pak se gjysma e maxhorenëve punojnë 0

Papunësia në Shqipëri arrin kulmin, më pak se gjysma e maxhorenëve punojnë

Këto janë të dhënat e sapopublikuara nga Instituti i Statistikave mbi papunësinë në Shqipëri.

Në të ardhmen e largët, ne të gjithë do të jemi të vdekur 1

Në të ardhmen e largët, ne të gjithë do të jemi të vdekur

Gjergj Erebara Kryeministri Edi Rama duket se ka kuptuar një gjë saktë dhe një gjë gabim. Duke folur më 24 maj me rastin e publikimit të njëmbëdhjetë studimeve mbi të dhënat e Censusit 2011...

Mungesa e sigurisë ekonomike dhe ngritja e nacionalizmit 0

Mungesa e sigurisë ekonomike dhe ngritja e nacionalizmit

Rimëkëmbja e dobët ekonomike ka siguruar hapësirë për partitë populiste dhe proteksioniste, të cilat akuzojnë tregtinë e jashtme dhe punëtorët e huaj për krizën e gjatë ekonomike Nouriel Roubini, Project Syndicate Kur kriza financiare...

0

Politika monetare rezulton inekzistente në Shqipëri

Gjergj Erebara Dje në mëngjes, në një bankë, pashë diçka që nuk besoja që do të mund ta shihje. Të tabela e reklamave, qenë listuar interesat e depozitave të ofruara nga banka. Për depozitat...

0

17 kokra vezë për pension ditor

Dështimi i përsëritur i skemës së pensioneve, në vitin 1994, në vitin 2002 dhe në vitin 2014, është pjesa e dukshme e dështimit të përgjithshëm shoqëror të Shqipërisë Gjergj Erebara Në vitin e largët...

0

Rritja e pagës minimale është e mirë

The Economist Që kur mbërrita në Uashington për të shkruar mbi politikën, e kam kaluar shumicën e kohës time në përpjekje për t’i shpjeguar njerëzve se pse gjërat nuk po ndodhin dhe se pse...

3

Thomas Piketty, Libri për të cilin po flasin të gjithë

Libri Kapitali në Shekullin e Njëzetenjë, i ekonomistit radikal francez Thomas Piketty ka zemëruar të djathtën dhe ngazëllyer të majtën në argumentimet e tij të fuqishme mbi pasurinë, demokracinë dhe pse kapitalizmi do të...