Category: Ekonomia

Fushata e tatimeve 0

Fushata e tatimeve

Xhabyni Pas 6 muajsh drejtoresha e tatimeve dhe ajo e doganave u rishfaqën në median që para 6 muajsh do t’i bënte të “famshme”, arsyet e kësaj shfaqje kuptohen lehtë. Në publik është përhapur...

LËRINI KLIENTËT TË ZGJEDHIN UNIVERSITETIN 0

LËRINI KLIENTËT TË ZGJEDHIN UNIVERSITETIN

GJERGJ EREBARA Si qeveria paraardhëse, ashtu edhe ajo aktuale, nuk dinë çfarë të bëjnë me universitetet private, të cilat në shumicë janë kioska piramidale, fenomene kalimtare në një shoqëri të traumatizuar nga pushteti i...

Arsenali financiar i Perëndimit 0

Arsenali financiar i Perëndimit

HAROLD JAMES, Project-Syndicate PRINCETON – Revolucioni në Ukrainë dhe aneksimi i paligjshëm i Krimesë nga Rusia ka krijuar një krizë serioze sigurie në Europë. Por, nëse udhëheqësit Perëndimorë fillojnë të testojnë një lloj të...

0

Kthimi i Marksit, klasa punëtore botërore po bashkohet

 Me rritjen e vendeve në zhvillim, hendeku botëror në të ardhura po zvogëlohet ndërsa njerëzimi bashkohet përmes teknologjisë. Por a do të krijojë kjo një “proletariat botëror” sipas parashikimit apokaliptik të Marksit?  Charles Kenny,...

Malthusi, Marksi dhe Rritja Ekonomike Moderne 0

Malthusi, Marksi dhe Rritja Ekonomike Moderne

Kenneth Rogoff Kembrixh – Premtimi se çdo gjeneratë do të jetë me mirëqënie më të lartë se sa gjenerata paraardhëse është dogma themelore e shoqërisë moderne. Dhe gjerësisht, ekonomitë më të përparuara e kanë...

Fitimet e çuditshme të bankave 0

Fitimet e çuditshme të bankave

Gjergj Erebara Viti i kaluar qe më i vështiri në historinë e re të Shqipërisë. Prodhimi i Brendshëm Bruto u rrit shumë pak, inflacioni qe tepër i ulët, kreditë e këqija vijuan të mbeten...