Category: Ekonomia

Të ardhurat (aspak) zhgënjyese të janarit 0

Të ardhurat (aspak) zhgënjyese të janarit

Qeveria Shqiptare ka premtuar rritje të të ardhurave buxhetore me mbi 17 për qind këtë vit, ku një pjesë do të vijë nga rritja e tatimeve dhe taksave dhe një pjesë më e vogël...

Reflacion apo deflacion si teori antikrizë 0

Reflacion apo deflacion si teori antikrizë

Gjergj Erebara U bënë tashmë disa njerëzit që rekomandojnë reflacionin si rrugëdalje nga kriza e borxhit publik të Shqipërisë. Reflacioni, termi klasik i procedurës së rritjes së parasë në qarkullim, rritjes së çmimeve, tretjes...

Mos rreni veten me bamirësi 0

Mos rreni veten me bamirësi

Bamirësia na u shfaq me forcë të jashtëzakonshme para vitit të ri, kur disa familje të varfra u identifikuan dhe u ndihmuan. Të gjithë ata që nxorrën nga xhepi lekët e veta, rrobat e...

Steka fiskale 0

Steka fiskale

Kur një vend ka një krizë buxhetore, një deficit për të mbushur, nuk është se ka ndonjë rrugë tjetër veç rritjes së taksave ose uljes së shpenzimeve. Në Shqipëri ka një rrugë të tretë,...

Edhe një herë, dorëzuam sovranitetin te FMN 0

Edhe një herë, dorëzuam sovranitetin te FMN

Gjergj Erebara “Kjo tregon se ne si shtet dhe si popull nuk jemi ende gati për të qenë të pavarur”, komentoi një ekonomist i Bankës së Shqipërisë pak ditë më parë, ndërsa qeveria shqiptare...

Vodafone Albania pret vendimin e Antitrustit 0

Vodafone Albania pret vendimin e Antitrustit

Autoriteti i Konkurrencës së Shqipërisë pritet të japë një vendim nëse Vodafone Albania, operatori më i madh i telefonisë celulare në vend, ka abuzuar me pozicionin e vet dominues në treg Besar Likmeta BIRN...