Category: Ekonomia

Sistemi fiskal i bananes së përmbysur ose demagogji pa fund 0

Sistemi fiskal i bananes së përmbysur ose demagogji pa fund

  Gjergj Erebara Ka një barsaletë mes gazetarëve të ekonomisë nga viti 2007, kur Berisha vendosi të zbatojë ideologjinë e tij të sapozbuluar, neoliberalizmin. Pasi u shpjegua se si do të funksiononte sistemi i...

Gangrena e të ardhurave fiskale 0

Gangrena e të ardhurave fiskale

Konaku i Xhabynit Përtej diskutimit për taksën e sheshtë apo atë progresive shtrihet një marrëdhënie më e vështirë me të ardhurat që duhet të mbledhë shteti. Kam fjalën pikërisht me sistemin e mbledhjes dhe...

Tatimi mbi pagën sipas Ministrisë së Financave 0

Tatimi mbi pagën sipas Ministrisë së Financave

  Tabela e mësipërme është marrë nga Ministria e Financave dhe paraqet formulën e re të tatimit mbi të ardhurat personale. Dokumenti është projekt, nuk është miratuar dhe nuk dihet nëse do të jetë varianti...

Indeksi i Çmimeve të Konsumit, 1989-2013 0

Indeksi i Çmimeve të Konsumit, 1989-2013

Instituti i Statistikave ka publikuar së fundmi një seri kohore të Indeksit të Çmimeve të Konsumit në Shqipëri për periudhën 1989-2013. Leku është zhvlerësuar mbi 29 herë gjatë kësaj periudhe. Nëse rroga e një...