Category: Historia

0

Politika banditeske e Putinit

Një bandë motoristësh me 5 mijë anëtarë janë mbështetësit më të flaktë të Putinit. Por ndërsa amerikanët skandalizohen nga dhuna e tyre, historia e SHBA-ve është e mbushur me rastet e përdorimit të frikësimit...

Ngjarjet që vunë në gjendje lufte qeverinë e Berishës me Ambasadën Amerikane (2007-2011) 0

Ngjarjet që vunë në gjendje lufte qeverinë e Berishës me Ambasadën Amerikane (2007-2011)

Wikileaks Sefgjini, shkatërrimi i hetimit për Gërdecin, korrupsioni dhe tendenca diktatoriale e Berishës, ndryshuan marrëdhëniet Kryeministri premtonte lëshim, ndërsa vijonte planet e veta për shantazhimin e vendit Qindra kabllot diplomatike të Ambasadës së Shteteve...

Një rindërtim i ngjarjeve që sollën rënien e komunizmit (pjesa e tretë) 0

Një rindërtim i ngjarjeve që sollën rënien e komunizmit (pjesa e tretë)

Qyteti Studenti Ky është një kapitull nga libri i Fred Abrahams mbi rënien e komunizmit në Shqipëri që pritet të publikohet së shpejti Fred Abrahams Nju Jork Pjesa e tretë Pjesa e dytë Pjesa...

Një rindërtim i ngjarjeve të 8 dhjetorit 1990. Qyteti Studenti (Pjesa e Dytë) 0

Një rindërtim i ngjarjeve të 8 dhjetorit 1990. Qyteti Studenti (Pjesa e Dytë)

Ky është një kapitull nga libri i Fred Abrahams mbi rënien e komunizmit në Shqipëri që pritet të publikohet së shpejti Fred Abrahams Nju Jork Pjesa e parë “Ata po shkaktojnë trazira,” tha Kondi....

0

28 apo 29 nëntori si tregti të vdekurish

Gjergj Erebara Një luftë përfundon kur nënshkruhet një marrëveshje armëpushimi, apo paqeje. Dita e Fitores në Europë është 8 maji sepse Aleatët Perëndimorë këtë ditë pranuan aktin e dorëzimit më datë 7. Bashkimi Sovjetik...

Ari monetar, si e fitoi Shqipëria më 1953 1

Ari monetar, si e fitoi Shqipëria më 1953

  Argumentimet juridike, Britania këmbënguli që ari t’i jepej Shqipërisë Ngjarja – Një artikull i revistës amerikane të Ligjit Ndërkombëtar i vitit 1955 hedh dritë mbi procedurat e ndjekura nga forcat aleate për të...

0

Ahmet Zogu, kur lavdërohej si zoti në tokë

Gjuha e kultit të individit që u formëzua gjatë kohës së Zogut, i ndoqi shqiptarët gjatë kohës së komunizmit. Enver Hoxha kishte shumë gjëra për të kopjuar nga Ahmet Zogu, përfshirë edhe slloganet e...

Popullata dhe toka nje konflikt i paracaktuar?! 0

Popullata dhe toka nje konflikt i paracaktuar?!

Teoritë e përgjithshme (1800-2000) dhe eksperienca shqiptare (1945-1990). Gjergj Erebara Në vitin 1798 Thomas Robert Malthus publikoi një libër: Një Ese mbi Parimin e Popullsisë paralajmëronte se popullata shtohet me një ritëm gjeometrik ndërsa prodhimi...

Tolloni bëhet hit 7

Tolloni bëhet hit

    Një tollon i kohës së Komunizmit që përbënte autorizimin për të blerë sallam ose mish të grirë, u bë hit në Facebook gjatë ditës së djeshme kur mori brenda pak orësh 41...