Category: I pakategorizuar

Opinionist 0

Opinionist

Një orator publik pordha e së cilit ka më shumë zhurmë se sa erë. Aktualisht askush nuk e konsideron veten opinionist në Shqipëri sot dhe parapëlqejnë të vetëquhen “gazetarë”. Fjalorthi politik shqiptar

Paçe presidenciale 0

Paçe presidenciale

Gatimi simbol i Tiranës, që u bë gjithashtu edhe simbol i ish-presidentit Bamir Topi. Për shumë vite, në Tiranë thuhej se presidenti porosiste paçe çdo ditë te një paçeri pranë Pazarit të Ri në...

Padrino 0

Padrino

Huazuar nga filmat italianë me mafia, nënkupton ish-kryeministrin Fatos Nano, etiketuar në këtë mënyrë nga Sali Berisha, deri sa ky i fundit mori pushtetin dhe u bë mik i Nanos. Me këtë rast, Berisha...

Pagator 0

Pagator

Njeriu shërben si ndërmjetës mes një partie politike/biznesmeni dhe mitingashëve që marrin pjesë në miting në këmbim të shumave të vogla të parave. Fjalorthi politik shqiptar

Pangosje 0

Pangosje

Për shkak se në gjuhën shqipe nuk ka një fjalë të përshtatshme për “sexual harasment”, Pangosje hyri në terminologjinë politike si tipi i zyrtarit manjak që kërkon të ketë marrëdhënie seksuale me çdo aplikante...

Parti ministri 0

Parti ministri

Referencë për disa parti të vogla në Shqipëri, të cilave u jepej drejtimi i një ministrie në koalicion qeverisës dhe ku ministria përbënte njëkohësisht zyrat dhe infrastrukturën e partisë. Partia Agrare Ambjentaliste u bë...

Partia e Bashkisë 0

Partia e Bashkisë

Një term për të simbolizuar partinë Socialiste gjatë kohës kur kryetari i saj qe njëkohësisht edhe kryetar i Partisë Socialiste. U përdor në disa raste edhe nga Partia Socialiste pas shtatorit 2013 kur kryetari...

Parti Taksi 0

Parti Taksi

Një shprehje që  atribuohet ish-kryetarit socialist dhe ish-kryeministrit Fatos Nano për të karakterizuar partitë e vogla të spektrit të majtë, pasi Partia Socialiste refuzoji të hyjë në aleancë parazgjedhore me Partinë SocialDemokrate, Partinë Aleanca...

1

Besimi paradoksal

A kishte persona që e besonin se qeveria do të mbante premtimet e lëshuara në program?! Jam i bindur që askush prej nesh nuk ka besuar në gënjeshtrat në formë premtimesh që qeveria ka...

Partia e Idealeve të Dhjetorit 0

Partia e Idealeve të Dhjetorit

Një tentativë nga e djathta për të krijuar një parti të pakënaqurish me dhunën e Sali Berishës në Partinë Demokratike. U hoq dorë nga tentativa sapo u kuptua se akronimi i kësaj partie bënte...

Dembeli Tironës 0

Dembeli Tironës

Një tjetër epitet i drejtuar për Lulzim Bashën, i cili gjatë punës së tij si kryetar bashkie nuk kreu asnjë punë në shërbim të publikut.Fjalorthi politik shqiptar