Category: I pakategorizuar

Deputet me votë të lirë 0

Deputet me votë të lirë

Ka pasur vetëm një brez politikanësh të tillë në Shqiperi. Ishin njerëz të pakrehur dhe të pa veshur të cilët u zgjodhën deputetë në zgjedhjet e marsit `92. U zhdukën po brenda këtij mandati.Fjalorthi...

Studim 0

Studim

Kur një projekt nuk ka ndër mend të bëjë asgjë, atëherë thotë se do të bëjë një studim. Fjalorthi politik shqiptar

SHQUP-ist 0

SHQUP-ist

Cilësim i mazhorancës PS+LSI ndaj çdo kritiku me apo pa lidhje me Partinë Demokratike në tentativë për të zhvlerësuar çdo kritikë pavarësisht nëse kritika vinte apo jo nga Partia Demokratike. Lidhet me faktin që...

Biri im 0

Biri im

Thënie lapidar e Kokëdhimës. Po t’u drejtua kështu, dije qe e ke ngrëne, je ber skllav i tij dhe do punosh gjithe jetën pa lek për bizneset e KK. Por është transferuar si shprehje...

Qorri ose mjekrra 0

Qorri ose mjekrra

Epitete për Nanon, simbol i politikanit që të jepte ujë në bisht të lugës, batutaxhi, e mbante pijen si askush tjetër, kumarxhi-turist. Shih më shumë: Fjalorthi Politik Shqiptar

Zëvendësministër kulture 0

Zëvendësministër kulture

Një politikan kot pa asnjë vlerë reale që hyri në aleancë me Sali Berishën gjatë periudhës 2009-2013 dhe si pjesë e bashkëqeverisjes, u emërua apo iu dha për dikë tjetër posti i Zëvendës Ministrit...

Zëdhënës 0

Zëdhënës

Nga vetë emri, një i ri apo e re i cili është i gatshëm të nxjerrë nga goja mutin që kryetari, ministri apo kryeministri e shohin si pak të pistë për ta nxjerrë nga...

Nik Brilantina 0

Nik Brilantina

Një referencë për flokët plot shkëlqim verbues nga xheli i përdorur në kokën e Kreshnik Spahiut, kryetar i partisë Aleanca Kuq e Zi (AK). Shih më shumë: Fjalorthi Politik Shqiptar

Tirana zyrtare 0

Tirana zyrtare

Përpjekja qesharake e kryeqytetit të Shqipërisë për ta marrë veten seriozisht. Përdoret në diplomaci dhe jo vetëm. Shih më shumë: Fjalorthi Politik Shqiptar

Muçi-Naçi-Baçi 0

Muçi-Naçi-Baçi

Referencë për tre ministra socialistë kur qeveria drejtohej nga Ilir Meta në vitet 1999-2002, përdorur nga opozita për të simbolizuar rrënjët e korrupsionit. Bëhet fjalë për Mustafa Muçin, Anastas Angjelin dhe Bashkim Finon. Shih më...

Moralisto banal 0

Moralisto banal

Emri me të cilin socialistët thërrasin çdo kritik mes tyre që mendon se nuk është e moralshme të qeverisësh me hajdutë. Filloi të përdorej veçanërisht pas marrëveshjes së Edi Ramës me Ilir Metën më...

Moni 0

Moni

Huazuar nga një komedi e kohës së komunizmit, përdoret para së gjithash për avokatët e gjykatave që funksionojnë njëkohësisht si sekserë mes palëve dhe gjykatësve. Kryen shërbimin e transferimit të parave nga ankimuesi apo...