Category: I pakategorizuar

Komunist blu 0

Komunist blu

Një term i përdorur përgjithësisht për funksionarët e Partisë Demokratike që kanë patur një karrierë si funksionarë të nivelit të ulët apo të mesëm të Partisë së Punës apo shtetit komunist, përgjithësisht nëpër provinca,...

Kokpalar 0

Kokpalar

Njeri që merr pjesë në një protestë të opozitës, nuk ka asnjë synim për post publik por përfundon i vrarë dhe i harruar. U përdor për herë të parë nga Ilir Meta si cilësim...

Koçizimi 0

Koçizimi

Një proces që përfshiu median shqiptare pas vitit 2001. Nënkupton prirjen e të gjithë biznesnemëve për të bërë një gazetë dhe për ta përdorur atë për shantazh ndaj shtetit dhe konkurrentëve sipas modelit të...

Kleptokraci 0

Kleptokraci

Qe një shprehje e përdorur fillimisht nga Sali Berisha për të karakterizuar (me shumë të drejtë) mënyrën e qeverisjes së socialistëve në periudhën 1997-2005. Një sistem qeverisës ku kryhen vjedhje masive të fondeve publike...

I indinjuari 0

I indinjuari

I Indinjuari apo I Indinjuari i Përhershëm apo I Indinjuari I Parlamentit janë referencë për deputetin Erjon Braçe, veçanërisht kur ky i fundit vijoi të sillej si i indinjuar edhe pasi partia e tij...

Hi Gomar! 0

Hi Gomar!

Emri me të cilin aktivisti shqiptaro-amerikan Geri Kokalari thërret Lulzim Bashën, pasi pa se ky i fundit u bë një grabitqar pa limit i parave publike sapo zuri vend në qeveri pas vitit 2005. Fjalorthi...

Hartë e sajuar 0

Hartë e sajuar

Një metodë e menaxhimit të zonave zgjedhore me synimin për të minimizuar peshën e votave të kundërshtarit dhe për të maksimizuar peshën e votave të një partie të caktuar. U kthye në shqetësim veçanërisht...

Hapja e kutive 0

Hapja e kutive

Lajtmotiv protestash të partive të ndryshme të cilat pretendonin me shumë të drejtë se u qenë vjedhur votat por që më së shumti shërbenin për të bindur militantët e partisë se udhëheqësi i tyre...

Hanxhar i krimit 0

Hanxhar i krimit

Një shprehje e përdorur nga Sali Berisha rreth vitit 2006 për të karakterizuar të gjitha kritikat që mund t’i bënte media atij vetë apo qeverisë së tij. Kur media kritikonte atëherë qe ose Media...

Gojore 0

Gojore

Kur një opinionist/e që po interviston një politikan, falë delikatesës së pyetjeve të tij apo saj shkakton orgazmë propagandistike te politikani, atëhere kemi të bëjmë me një gojore intelektuale. Eksperienca ka treguar se në...

Gjitholog 0

Gjitholog

Opinionist (gazetar me modesti) i aftë të diskutojë çdo natë për 1 gjë të ndryshme me kompentencën e një profesionisti. Nga periodat e grave, silikoni deri tek politika, yjet çështjet e krijimit etj.etj. Shih më...

Gjeopolitikë 0

Gjeopolitikë

Një politikan socialist që është verior që mbahet si deputet apo zyrtar në mënyrë të vazhdueshme me qëllimin e vetëm se duhet një verior në këtë parti sa për të mos thënë se është...