Category: Libra

korniza1 0

Fillimi i rënies!

Fragment nga romani “Korniza”. Rudi Erebara Doli dielli në skep të malit dhe u pa njëherësh me turirin e autobusit urban kur feksi. Drita lau rrugët e zbardhura nga ngrica e hollë e nëntorit....

korniza1 0

Hetimi

Pjesë nga romani i autorit me titull “Korniza”

panairi 8 0

Fushata Open

Një tjetër problem, që vërehej në këtë panair, ishte se ai organizohej nën “kujdesin e Kryeministrit” dhe pikërisht kjo shprehje më vrau sytë. Si ka mundësi që një kryeministër të rri e të merret...

Auerbach Mimesis2 e1422809475744 0

Plaga e Odiseut

Fragment i shkëputur nga Erich Auerbach, “Odysseus’ Scar” from “Mimesis: The Representation of Reality in Western Literature”, trans. Willard R. Trask. Princeton, 1953, repr. 1974, chapter one.

79150511 dostoyevsky 0

Dostojevski, shkrimtari që pa ngritjen e shtetit totalitar

Shkrimtari rus i shekullit të 19 Fjodor Dostojevski shkroi mbi personazhe që justifikonin vrasjen në emër të besimeve të tyre ideologjike. Për këtë arsye, argumenton John Gray, ai mbeti autor i rëndësishëm që nga...

fryme te vdekura nikollai gogol 0

Çiçikovi në Shqipëri

Disa vite më parë, një biznesmen në Tiranë u interesua për të nxjerrë një titull prone mbi një copë tokë që prej vitesh qe lulishte. E dimë që shumë lulishte janë bërë pallate, por...