Category: Libra

3

Thomas Piketty, Libri për të cilin po flasin të gjithë

Libri Kapitali në Shekullin e Njëzetenjë, i ekonomistit radikal francez Thomas Piketty ka zemëruar të djathtën dhe ngazëllyer të majtën në argumentimet e tij të fuqishme mbi pasurinë, demokracinë dhe pse kapitalizmi do të...

0

Librat: Bota e fshehtë e një lexuesi

Ivana Dervishi Leximi i një libri është një proces ndërveprues i shqisave, mendjes dhe fantazisë. Gjatë kohës kur sytë shkasin ngadalë nëpër çdo germë të faqeve të bardha, miliona qeliza punojë për të përcjellë...

0

20 shprehjet më të bukura mbi librat

Gëzuar ditën botërore të LIBRIT , 23 prill “Duhet të bëni kujdes prej librave, çfarë është brenda tyre, fjalët, kanë fuqinë të na ndryshojnë” ― Cassandra Clare

0

Gaboja i madh magjik

 Fama, madhështia dhe miqësia e zhurmshme me Fidel Castron: Jeta e shkrimtarit Gabriel Garcia Márquez qe fantastike dhe përplot me politikë po aq sa romanet e tij sfiduese ndaj realitetit AMY FINNERTY, Foreign Policy...

0

Njeriu i Njëmijtë – Rudyard Kipling

Autori i poezisë së njohur “Në Mundsh” dhe shkrimtari i librit me famë botërore “Libri i xhunglës” vjen në shqip me një poezi të papërkthyer më parë. “Njeriu i njëmijtë” mbart të njëjtat nota...

0

Gazetari cinik përballë pushtetit

Libri “Perandori” nga Ryszard Kapuscinski është një dëshmi e zbërthyer në çdo detaj mbi funksionimin e diktaturave Gjergj Erebara Po lexoja këto ditë librin “Perandori” të Ryzard Kapuscinskit dhe po mendoja që në fillim...

Hans Kristian Andersen, njeriu që revolucionarizoi tregimin e përrallave 0

Hans Kristian Andersen, njeriu që revolucionarizoi tregimin e përrallave

Andersen pati aftësinë të artikulojë dëshirat zemërngushta dhe të thella e ti transportonte ato në përralla të jashtëzakonshme. Ai konsiderohet si revolucionar në mënyrën e tregimit Maria Popova “Kur njerëzit flasin, dëgjojini ata plotësisht.”...

0

Çiçikovi në Shqipëri

Disa vite më parë, një biznesmen në Tiranë u interesua për të nxjerrë një titull prone mbi një copë tokë që prej vitesh qe lulishte. E dimë që shumë lulishte janë bërë pallate, por...