Category: Politika

0

Dezintegrimi Vlerave (II)

Xhabyni Sistemi që prodhon këto deputetë Skema e suksesit në vendin tonë është shumë e thjeshtë, nuk ke nevojë për shkollë të lartë, të kesh lexuar shumë libra apo të bësh master. Jo, mjafton...

Dezintegrimi vlerave (I) 0

Dezintegrimi vlerave (I)

Ajo për të cilën thuajse të gjithë shqiptarët bien dakord është se LSI-ja qe kali i Trojës brenda mazhorancës së shkuar, kjo nuk do të thotë që PD-ja e djeshme ishte më e ndershme...

Ah sikur…. 0

Ah sikur….

Xhabyni Në shkrimin e tij “Harrojeni të keqen më të vogël”, Lubonja, përpiqet të shtjellojë një rrugëdalje nga rrethi vicioz i të keqes më të vogël.

Turqi: politika e fatkeqësive 0

Turqi: politika e fatkeqësive

Në raste fatkeqësish, liderët jo vetëm që duhet të jenë prezent fizikisht, por ato duhet të thonë dhe fjalët e duhura dhe t’i besojnë ato.

Cherie Blair, naftë dhe vende pune për Blair-ët në Shqipërinë e varfër 0

Cherie Blair, naftë dhe vende pune për Blair-ët në Shqipërinë e varfër

Vendi Ballkanik duket se është kthyer në një burim fitimprurës për Blair-ët të cilët përmes një kontrate ligjore për zj. Blair dhe një pozicioni si këshilltar për nipin e Alastair Campbell në zyrën e...

Autoritarizmi I Ramës 0

Autoritarizmi I Ramës

Xhabyni Në një shkrim të mëparshëm, atë që fliste për raportin e Opozitës me mazhorancën aktuale, ngrita një hipotezë mbi një kryeministër autoritar dhe nuk e vazhdova më tej qëmtimin e këtij supozimi, duke...

Qeveria dhe opozita 0

Qeveria dhe opozita

Xhabyni Mbi raportin e opozitës me veten dhe qeverinë e re Opozita ka filluar të ndërtojë një sjellje që mund ta quajmë “tërhiq e mos e këput” mbi pelerinën që ajo ka veshur që...

Fashizmi me fytyrë feministe 0

Fashizmi me fytyrë feministe

Ndryshe nga mendimi i përgjithshëm se gratë në qeverisje i japin shoqërisë një frymë më njerëzore dhe më të butë, në Europë partitë neofashiste të udhëhequra pikërisht nga gra po joshin mbështetëse mes njerëzve...

Misioni shqiptar i Tony Blair nuk arrin të fillojë 0

Misioni shqiptar i Tony Blair nuk arrin të fillojë

Balkan Insight Gati gjashtë muaj pasi ish-kryeministri i Britanisë u shpall si këshilltar i qeverisë së Shqipërisë, ai nuk ka filluar ende punën për të ndihmuar Tiranën të integrohet në Bashkimin Europian. “Ne mbetemi...

Faji i Perëndimit në krizën Ukrainase 0

Faji i Perëndimit në krizën Ukrainase

Që nga rënia e Komunizmit, u duk se Perëndimi e pa Lindjen e rrënuar si një fuqi e pushtuar. Kompanitë e Perëndimit nxituan të kapin llokma nga tregjet e Lindjes, duke luftuar fillimisht për...