Category: Politika

Qeveria dhe opozita 0

Qeveria dhe opozita

Xhabyni Mbi raportin e opozitës me veten dhe qeverinë e re Opozita ka filluar të ndërtojë një sjellje që mund ta quajmë “tërhiq e mos e këput” mbi pelerinën që ajo ka veshur që...

Fashizmi me fytyrë feministe 0

Fashizmi me fytyrë feministe

Ndryshe nga mendimi i përgjithshëm se gratë në qeverisje i japin shoqërisë një frymë më njerëzore dhe më të butë, në Europë partitë neofashiste të udhëhequra pikërisht nga gra po joshin mbështetëse mes njerëzve...

Misioni shqiptar i Tony Blair nuk arrin të fillojë 0

Misioni shqiptar i Tony Blair nuk arrin të fillojë

Balkan Insight Gati gjashtë muaj pasi ish-kryeministri i Britanisë u shpall si këshilltar i qeverisë së Shqipërisë, ai nuk ka filluar ende punën për të ndihmuar Tiranën të integrohet në Bashkimin Europian. “Ne mbetemi...

Faji i Perëndimit në krizën Ukrainase 0

Faji i Perëndimit në krizën Ukrainase

Që nga rënia e Komunizmit, u duk se Perëndimi e pa Lindjen e rrënuar si një fuqi e pushtuar. Kompanitë e Perëndimit nxituan të kapin llokma nga tregjet e Lindjes, duke luftuar fillimisht për...

Era e qelbur dhe e padëmshme e post-kimikateve 0

Era e qelbur dhe e padëmshme e post-kimikateve

Gjergj Erebara Ka disa dreq rregullash kur shkruhet historia. Ajo mund të jetë histori bashkëkohore, histori kujtimesh apo histori arkivash. Më së shumti ajo është një jo-histori, një përrallë që përpiqet (dhe për fat...

Luftë e madhe në media, erdhi Erdogan! 0

Luftë e madhe në media, erdhi Erdogan!

Kur shpërthen topi, mua më duket sikur thotë: ‘Allah!’, tha kryehoxha Kur shpërthen topi, mua më duket sikur thotë: ‘Taksë!’, tha kryefinancieri Ismail Kadare, Kështjella Por kur flet Erdogan, mua më ngjan se thotë...

Tashmë askush nuk mund ta mohojë, jemi ca të neveritur!!! 0

Tashmë askush nuk mund ta mohojë, jemi ca të neveritur!!!

Asnjë shqiptari, sado naiv që të jetë, nuk i lejohet të shpresojë apo të besojë se administrata publike në Shqipëri është një institucion karriere. Pavarësisht se kjo është kaq e qartë dhe se është...

Aktet normative si shprehje e vullnetit të unit 0

Aktet normative si shprehje e vullnetit të unit

Gjergj Erebara Herën e parë që dëgjova për ekzistencën e Aktit Normativ qe herët në vitet 2000. Disa muaj para se të mësoja emrin e këtij akti, pata takuar një punonjës të administratës tatimore....

Pa maxhorancë, pa opozitë, vetëm me grabitqarë 0

Pa maxhorancë, pa opozitë, vetëm me grabitqarë

Qe dita e dytë a e tretë pas zgjedhjeve të fundit kur dëgjova dy socialistë që bashkëbisedonin për rezultatin e zgjedhjeve. I pari i tha të dytit: Kjo qe fitore si ajo e Pirros!...

Nacionalizmi simbolik, ose kur deklaratat shiten për strategji 0

Nacionalizmi simbolik, ose kur deklaratat shiten për strategji

1. A ka një strategji për qeverisje strategjike Kosovë-Shqipëri? Deri tani nuk kam parë dhe as nuk di të jetë publikuar ndonjë strategji në këtë drejtim. Kemi dëgjuar deklarata, por deklaratat janë më së...

Mesazhe të thjeshta dhe të qarta të blerjes së votave parlamentare nga Meta 0

Mesazhe të thjeshta dhe të qarta të blerjes së votave parlamentare nga Meta

Blerja e votave të opozitës nga Meta duket se është thjeshtë një mesazh për Ramën. Mesazhi është që Meta është më i zoti në politikën e blerjes dhe rrjedhimisht, Rama nuk e kërcënon dot...