Category: Konaku i Xhabynit

Zgjatimet e kryeministrit 0

Zgjatimet e kryeministrit

Xhabyni Në (ri)fillimet e shtetit pluralist në vendin tonë të binte në sy një post ministror që ishte shumë qesharak jo vetëm nga emërtimi por edhe nga misioni dhe vizioni i këtij posti. E...

many faces of pain by melted7 d3btd8l 0

Çështje Surrati

Xhabyni Në traditën tonë popullore fytyra është një element që tregon bëmat e një njeriu. Nëse dikush është njeri i mirë atëherë ai ka fytyrën plot nur e mirësi, nëse është i keq atëherë...

Obama This is Sparta by Pizzasemmel 0

Të 300 (ditët)

Xhabyni Mbas 300 ditësh në krye të qeverisë kryetari i saj, shpura e ministrave dhe kryetari i kuvendit (njëkohësisht gjysma e majme e qeverisë së djeshme dhe të sotme) u mblodhën për t’i treguar...

10494849 10152174730132051 5145633251480679272 n 1

Kur populli është i vetëm

  Xhabyni Përpos Papës në botë ekziston edhe një tjetër person i cili flet ex cathedra ky është kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, i cili ndryshe flet nga selia e partisë dhe ndryshe...

10500588 702823763087267 33285996583296563 n 0

Dezintegrimi Vlerave (II)

Xhabyni Sistemi që prodhon këto deputetë Skema e suksesit në vendin tonë është shumë e thjeshtë, nuk ke nevojë për shkollë të lartë, të kesh lexuar shumë libra apo të bësh master. Jo, mjafton...

Piktura e Pikasos ne Kopertinen e Librit "Somnambulet" ne anglisht 0

SOMNAMBULËT E BROCH-UT

Xhabyni Letërsia Gjermane e para luftës së dytë botërore është një nga burimet më të pasura që jo vetëm shtroi pyetje të rëndësishme mbi njeriun dhe raportin e tij me të vërtetën dhe realitetin...

Kafka Before the Law Orson Welles still 0

Republika e Kafkës

Në ato çaste polici të kthehet dhe të thotë që duhet zgjidhur me prokurori. Ti shkon, bën denoncimin në prokurori dhe aty takon rojën e dytë të portës së ligjit.

Dezintegrimi vlerave (I) 0

Dezintegrimi vlerave (I)

Ajo për të cilën thuajse të gjithë shqiptarët bien dakord është se LSI-ja qe kali i Trojës brenda mazhorancës së shkuar, kjo nuk do të thotë që PD-ja e djeshme ishte më e ndershme...

Qeveria e Selfie-t 0

Qeveria e Selfie-t

Kryeministri Rama është një nga ato tipa dhe persona që ka një domosdoshmëri jetike për të qenë në gojën e qytetarëve si një tip i veçantë kryeministrash.

Ironia Lazarat 1

Ironia Lazarat

Ironikisht ndërhyrja e papritur e policisë në Lazarat, na tregoi për të n-të herë se çfarë klase politike sharlatanësh dhe humoristësh kemi. Na tregoi për të n-të herë elitat e rreme të këtij vendi.