Gjiri i Gramës, Karaburun, gusht 2019

10EC7927 CE7A 4300 802D 270865DC7DF8
Gdhendje në shkëmb në Gjirin e Gramës.

Gjiri i Gramatës, ose i Gramës gjendet në Karaburun, rreth 15 kilometra në veri të Dhërmiut dhe mbërrihet me skafe ose më këmbë. Në gusht 2019, çmimi i zakonshëm i udhëtimit vajtje- ardhje ishte 3 mijë lekë.

Në Gjirin e Gramës gjendet një restorant modest që ofron mish dhe peshk dhe sallatë e patate të skuqura.

Çmimet në këtë restorant janë normale dhe aspak spekulative.

Nëse e vizitoni, mos humbisni mundësinë të shijoni gdhendjet dhe shënimet e panumërta në shkëmb të lëna nga mijëra marinarë përgjatë shekujve.

Rekomandohet gjithashtu një ngjitje kodre për të parë gjirin nga sipër si dhe rrënojat e një baze ushtarake të kohës së komunizmit.

04203793 A532 4BB9 95BF B7C5A1E49A5C
Faqe shkëmbore e shfrytëzuar dikur si gurore.
B620831A B5C1 4222 8C49 9AD1C22D7A9C
Formacion shkëmbor mbi Gjirin e Gramës
7D573AFC 3D39 4DBF 8FA4 B14D11FFB8CD
Gjiri i Gramës
A771C7BD CC38 424C 8F2C 8E1C29C812B1
Bazë ushtarake e braktisur pranë Gjirit të Gramës, Karaburun.
2FD15357 C061 4FEB 8FA4 E95AE5A2C7D7
Gdhendje në shkëmb në Gjirin e Gramës.
9864601A 9DDA 4318 BEC9 306ADAADC642
Gdhendje në shkëmb në Gjirin e Gramës.

You may also like...