Karantínë

Karantínë – një periudhë izolimi i një personi apo grupi personash të prekur nga një sëmundje infektive ku izolimi shërben për të shmangur përhapjen e infeksionit në pjesën tjetër të popullsisë. Karantinë vjen nga italishtja dhe fillimisht nënkuptonte izolim për dyzet ditë, quaranta giorni. Termi u përdor fillimisht në Venecia në Mesjetë për të nënkuptuar izolimin për dyzet ditë të marinarëve të anijeve që vinin nga Lindja kur dyshohej se anija ishte prekur nga murtaja. Lexo më shumë: fjalor

You may also like...