Katharsis

Platformë propagandistike e përdorur nga Fatos Nano për të rrëzuar nga pushteti Ilir Metën dhe mbështetësit e tij duke i sulmuar për babëzinë e tyre për të vjedhur para, përmes një serie sulmesh publike në të cilat fliste për Katharthis dmth pastrim i brendshëm apo spastrim. Pasi mori pushtetin dhe instaloi veten si kryeministër, Fatos Nano tërhoqi pjesën dërrmuse të akuzave që kishte hedhur më herët, veçanërisht kundër Anastas Angjelit. Kulmi i shënua me të ashtuquajturën KPD. Shih më shumë: Fjalorthi Politik Shqiptar

You may also like...