Diary of Tirana Blog

0

Shteti dhe liria, sipas Friedman

Në një paragraf shumë të cituar të fjalimit të tij të marrjes së detyrësn, Presidenti Kennedy tha: “Mos pyet se çfarë mund të bëjë vendi yt për ty por pyet se çfarë mund të...

0

Asfalt elektoral

Një punë e kryer shkel e shko, zakonisht para një fushate elektorale në formën e një investimi publik të kryer keq apo pa cilësi. Një punë për t’u dukur. Një punë e lënë përgjysmë....

REPO 0

REPO

Akronimi në anglisht Repurchase Agreement, përkthyer në shqip në ‘Marrëveshje Riblerjeje”. Është një formë e huamarrjes afatshkurtër që banka qendrore vë në dispozicion të bankave të nivelit të dytë përkundrejt një interesi të caktuar...

0

“fli se Zoti e bën nesër ditën mirë!”

Sebastian Zonja Ngjarja zhvillohet në 1985, një vit pas 1984 së Oruellit. Një trokitje e fortë tek dera, disa ushtrë me automatik, një kamion kinez dhe një shef sigurimi që tëheq zvarrë nga rimorkio...