Diary of Tirana Blog

0

Greqia, një minë me sahat

Greqia nuk mund të dalë nga eurozona dhe eurozona nuk mund ta lërë Greqinë të dalë. Megjithatë me ardhjen e Syriza në pushtet, palët do të duhet të arrijnë një marrëveshje.

0

Koha i shëron plagët!

Sakrifica përballë sakrifikuesve. Ah po, hienat. Mos t’i harrojmë. Janë ajo specie e rrallë që ende i martirizon të ndjerët sepse i duhet një gur për të goditur pushtetin që ende nuk e ka...

1

TË JETOSH VETËM NË TIRANË (Blog)

Nga Alma Koçi Nuk e kuptoj këtë dëshirën e madhe për të jetuar në kryeqytet. Kur tregoj se jetoj në Tiranë dhe jetoj vetëm, përgjigja vjen rrufe “Lum si ti”. Të bombardojnë menjëherë me...

Pse askush nuk dëshiron të luajë me Turqinë? 0

Pse askush nuk dëshiron të luajë me Turqinë?

Nga Burak Bekdil, The Gatestone Institute Turqia është tepër e madhe, tepër Islamiste dhe tepër jo-Europiane për Bashkimin Europian; shumë pak Islamiste dhe e papëlqyeshme si ish fuqi koloniale për shumicën e vendeve arabe;...

Ceremoni nisjesh punimesh për Kanalin e Nikaraguas 0

Ceremoni nisjesh punimesh për Kanalin e Nikaraguas

Nga JON LEE ANDERSON, The New Yorker Presidenti Daniel Ortega premton se ndërtimi i kanalit do të reduktojë varfërinë, por shumë e shohin atë si një tradhti ndaj parimeve kombëtare.

Ku do të shkojnë të gjithë punëtorët? 0

Ku do të shkojnë të gjithë punëtorët?

NOURIEL ROUBINI Nju Jork – Novatorët teknologjikë dhe drejtorët duken shumë mendjelehtë në kohën tonë mbi atë që mund të sjellë e ardhmja. Teknologjitë e reja të prodhimit kanë gjeneruar entuziazëm të lartë mbi...

Gjenerata e fortë e rumunëve: Fëmijët që ‘u lanë pas’ dhe bënë përpara 0

Gjenerata e fortë e rumunëve: Fëmijët që ‘u lanë pas’ dhe bënë përpara

Fëmijëria e kaluar vetëm, ndërsa prindërit e tyre punonin në emigrim, ka qenë e vështirë për shumë fëmijë, por ndihmoi disa prej tyre të bëjnë përpara në jetë. Lina Vdovii Bukuresht, Raducaneni dhe Madrid

0

Laiciteti selektiv!

Mirëpo shkruesi i këtyre radhëve nuk i intereson asfare diskutimi nëse duhet apo jo të ngrihet një pemë, interesi në këtë shkrim është përse kemi një laicitet selektiv? Përse laikët nuk flasin parimisht edhe...

A duhet të mbarojë bojkoti? 0

A duhet të mbarojë bojkoti?

Xhabyni Kam qenë kundër daljes së opozitës nga parlamenti, në ditët kur ajo u largua, arsyet për se mund të shtjellohen lehtësisht. Por, jam i bindjes që presioni dhe pyetjet e mediave “Kur do...

Mbi komunistët, neokomunistët dhe ata që shkruajnë me ‘ë’ 0

Mbi komunistët, neokomunistët dhe ata që shkruajnë me ‘ë’

Lorena Kohët e fundit, ka dalë nami lart e poshtë, se po bëre statuse në fb me përdorimin e shkronjës ‘ë’, automatikisht je njohës i thellë i historisë, sistemet politike, politika, gjeopolitika madje dhe...

0

Përse u kthye Kuba

Kjo e bën Kubën shumë vulnerabël. Reformat ekonomike nuk kanë patur efektin e dëshiruar. Të ardhurat kanë rënë. Një mungesë të theksuar në prodhim dhe rreziku i hiperinflacionit janë një tjetër shkak. Këmbimi valutor...