Diary of Tirana Blog

0

Të 300 (ditët)

Xhabyni Mbas 300 ditësh në krye të qeverisë kryetari i saj, shpura e ministrave dhe kryetari i kuvendit (njëkohësisht gjysma e majme e qeverisë së djeshme dhe të sotme) u mblodhën për t’i treguar...

Ndihma ekonomike sipas stilit të kasapit 0

Ndihma ekonomike sipas stilit të kasapit

Qeveria me shumë të drejtë thotë se te skema e ndihmës ekonomike, por veçanërisht te skema e ndihmës për aftësinë e kufizuar apo paaftësi për punë, ka abuzime spektakolare që variojnë nga individë të...

1

Kur populli është i vetëm

  Xhabyni Përpos Papës në botë ekziston edhe një tjetër person i cili flet ex cathedra ky është kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, i cili ndryshe flet nga selia e partisë dhe ndryshe...

0

Taksë apo tarifë, taksat e reja po vijnë me stil

Qeverisje pirateske Ditar i punës së përditshme dhe të mërzitshme të çdo gazetari Erdhi dita që duhet me mësu mirë dallimin mes konceptit tatim me konceptin taksë, me konceptin tarifë.

0

Dezintegrimi Vlerave (II)

Xhabyni Sistemi që prodhon këto deputetë Skema e suksesit në vendin tonë është shumë e thjeshtë, nuk ke nevojë për shkollë të lartë, të kesh lexuar shumë libra apo të bësh master. Jo, mjafton...

Si ndodh që nordikët kapin kaq shumë poste drejtuese ndërkombëtare? 0

Si ndodh që nordikët kapin kaq shumë poste drejtuese ndërkombëtare?

Triumfi i Nordikëve The Economist Kur vjen puna te punët ndërkombëtare, Skandinavia ecën mirë. Suedia, Danimarka dhe Norvegjia kanë vetëm 20 milionë banorë sëbashku, megjithatë nënshtetasit e tyre shpesh drejtojnë organizata ndërkombëtare. Jens Stoltenberg,...

0

Fuqia e vyshkur e një ‘like’

Disa vite më parë, pasja e “like”-ve në Facebook apo Friends-ave qe një çështje me rëndësi vendimtare për marketuesit, por edhe për delirantët. Të kishe më shumë miq në mediat sociale, nënkuptonte që më...