Diary of Tirana Blog

Piktura e Pikasos ne Kopertinen e Librit "Somnambulet" ne anglisht 0

SOMNAMBULËT E BROCH-UT

Xhabyni Letërsia Gjermane e para luftës së dytë botërore është një nga burimet më të pasura që jo vetëm shtroi pyetje të rëndësishme mbi njeriun dhe raportin e tij me të vërtetën dhe realitetin...

0

Mirësevini në Stanistan, supershteti imagjinar në Azi

FRANK JACOBS, Foreign Policy Në një ceremoni në kryeqytetin e Kazakistanit Astana, më 29 maj, presidentët e Rusisë, Biellorusisë dhe Kazakistanit sollën në jetë Bashkimin Ekonomik Euroaziatik (BEE). Një BEE e modeluar sipas Bashkimit...

0

Republika e Kafkës

Në ato çaste polici të kthehet dhe të thotë që duhet zgjidhur me prokurori. Ti shkon, bën denoncimin në prokurori dhe aty takon rojën e dytë të portës së ligjit.

0

Shqipëria përballet me rrugë me gunga për anëtarësimin në BE

Ndërsa Tirana përpiqet të plotësojë kriteret e anëtarësimit, dinamikat e brendshme në vendet anëtare të Bashkimit Europian i shtojnë barrë shpresave për anëtarësim të lehtë dhe të shpejtë. Gjergj Erebara, Bruksel Shqipëria mori statusin...

Retorika ambigue e shkëlqesisë së tij. 0

Retorika ambigue e shkëlqesisë së tij.

Po përse shkëlqesia e tij na përmend një e dy që Shqipëria nuk është myslimane por është evropiane? Kush ia ka futur në mendje shkëlqesisë së tij se Shqipëria është myslimane? E vërteta është...

0

Shkaqet Ballkanike të Luftës së Parë Botërore

Steven Steven W. Sowards Njëzet e pesë leksione mbi Historinë Moderne të Ballkanit, Leksioni 15 Pak çështje në historinë moderne kanë marrë kaq shumë vëmendje në analizën e përcaktimit të përgjegjësisë për shpërthimin e...

Dezintegrimi vlerave (I) 0

Dezintegrimi vlerave (I)

Ajo për të cilën thuajse të gjithë shqiptarët bien dakord është se LSI-ja qe kali i Trojës brenda mazhorancës së shkuar, kjo nuk do të thotë që PD-ja e djeshme ishte më e ndershme...