Diary of Tirana Blog

Qeveria e Selfie-t 0

Qeveria e Selfie-t

Kryeministri Rama është një nga ato tipa dhe persona që ka një domosdoshmëri jetike për të qenë në gojën e qytetarëve si një tip i veçantë kryeministrash.

0

Kryeqyteti shqiptar i marijuanës bëhet tym

Policia shkatërroi plantacionin më të madh të Marijuanës në Europë në fshatin shqiptar të Lazaratit por a po jetonin lazaratasit në luksin e fitimeve nga prodhimi i drogës? Gjergj Erebara, BIRN Shtëllunga tymi nga...

Po ku dreqin janë paratë e Lazaratit? 1

Po ku dreqin janë paratë e Lazaratit?

Pasi dëgjuam lajme të bollshme mbi sasinë e stërmadhe të drogës dhe fidanëve të marijuanës të kapur në Lazarat gjatë operacionit policor tetëditor, na ka dalë një problem. Paratë e drogës, të cilat, sipas...

Ironia Lazarat 1

Ironia Lazarat

Ironikisht ndërhyrja e papritur e policisë në Lazarat, na tregoi për të n-të herë se çfarë klase politike sharlatanësh dhe humoristësh kemi. Na tregoi për të n-të herë elitat e rreme të këtij vendi.

0

Kampionati botëror nuk do të jetë kurrë vetëm futboll

ELIAS GROLL, Foreign Policy Për këdo që mendon se Kampionati Botëror do të jetë thjeshtë dhe pastër një lojë shumë e bukur, më lejoni t’ju thyej iluzionet. Gjeneralë në pushtet po e përdorin mirë...

0

Shesim një ëndërr Europiane

I (don’t) have a dream Gjergj Erebara Mbi dhjetë vjet më parë, në vitin 2003, një zhurmë e madhe politike i parapriu një ngjarjeje që quhej “hapja e bisedimeve” për Marrëveshjen e Stabilizimit dhe...

0

Ditari I shëtitores

Shëtitorja pranë kalasë së Tiranës, është një nga vendet më interesante të një Tirane të mbushur me zhurmë dhe rrëmujë. Atje ndodhen një sërë godinash që në vetvete janë të rëndësishme për jetën artistike...

Pa para, nuk mund të ketë reformë 0

Pa para, nuk mund të ketë reformë

Gjergj Erebara  Reforma administrative dhe territoriale ka muaj që përflitet. Rëndësia e saj është e padiskutueshme. Shqipëria nuk mund të ketë mbi 370 njësi të qeverisjes vendore dhe se konsolidimi i këtyre “qeverive” në...