Diary of Tirana Blog

Autoritarizmi I Ramës 0

Autoritarizmi I Ramës

Xhabyni Në një shkrim të mëparshëm, atë që fliste për raportin e Opozitës me mazhorancën aktuale, ngrita një hipotezë mbi një kryeministër autoritar dhe nuk e vazhdova më tej qëmtimin e këtij supozimi, duke...

Arsenali financiar i Perëndimit 0

Arsenali financiar i Perëndimit

HAROLD JAMES, Project-Syndicate PRINCETON – Revolucioni në Ukrainë dhe aneksimi i paligjshëm i Krimesë nga Rusia ka krijuar një krizë serioze sigurie në Europë. Por, nëse udhëheqësit Perëndimorë fillojnë të testojnë një lloj të...

Qeveria dhe opozita 0

Qeveria dhe opozita

Xhabyni Mbi raportin e opozitës me veten dhe qeverinë e re Opozita ka filluar të ndërtojë një sjellje që mund ta quajmë “tërhiq e mos e këput” mbi pelerinën që ajo ka veshur që...

0

Njeriu i Njëmijtë – Rudyard Kipling

Autori i poezisë së njohur “Në Mundsh” dhe shkrimtari i librit me famë botërore “Libri i xhunglës” vjen në shqip me një poezi të papërkthyer më parë. “Njeriu i njëmijtë” mbart të njëjtat nota...

Tundimi i Jaltës 0

Tundimi i Jaltës

Julia Timoshenko KIEV – Periudha e qetë mes deklarimit të luftës në Shtator 1939 dhe sulmit blic nazist mbi Belgjikën dhe Francën në maj të vitit 1940 që quhet “Lufta e Rremë”. Përderisa Rusia...