Diary of Tirana Blog

Misioni shqiptar i Tony Blair nuk arrin të fillojë 0

Misioni shqiptar i Tony Blair nuk arrin të fillojë

Balkan Insight Gati gjashtë muaj pasi ish-kryeministri i Britanisë u shpall si këshilltar i qeverisë së Shqipërisë, ai nuk ka filluar ende punën për të ndihmuar Tiranën të integrohet në Bashkimin Europian. “Ne mbetemi...

Ligje absurde nga qeveritarë qesharakë 0

Ligje absurde nga qeveritarë qesharakë

Shqipëria është një shtet që nuk ka nën kontroll territorin e vet. Mbrojtja e pronës publike apo private janë koncepte që të bëjnë për të qeshur. Agjencitë ligjzbatuese të shtetit janë në shumicë të...

Fuqia e gënjeshtërt e një traktati 0

Fuqia e gënjeshtërt e një traktati

Britania e Madhe deklaroi më 1914 se po i shpallte luftë Gjermanisë në bazë të një traktati të vitit 1839, i cili shpallte Belgjikën e vogël të pavarur dhe neutrale si dhe obligonte fuqitë...

Dy herë mat 0

Dy herë mat

Shvejku Në fjalimet e viteve të opozitës, Rama për kohë me radhë parashikonte një të ardhme të errët për arsimin universitar të vendit tonë. A ishte gabim? Nuk mendoj se qe gabim, por problemi...

Zezakët 0

Zezakët

Arrestimi i 8 besimtarëve myslimanë brenda në xhami ishte një veprim i mirë menduar nga ana e qeverisë, prokurorisë e kështu me radhë, kjo sepse u krye njësoj si nëpër filmat me Chuck Norris,...

Komploti shqiptar për Kosovën 0

Komploti shqiptar për Kosovën

Breaking News – Ruritania News Agency Pas precedentit të vendosur nga Kosova për pavarësi të njëanëshme, të përdorur nga Krimeja për të shpallur pavarësinë e saj, Shqipëria po mësohet se do të përdorë precedentin...

Faji i Perëndimit në krizën Ukrainase 0

Faji i Perëndimit në krizën Ukrainase

Që nga rënia e Komunizmit, u duk se Perëndimi e pa Lindjen e rrënuar si një fuqi e pushtuar. Kompanitë e Perëndimit nxituan të kapin llokma nga tregjet e Lindjes, duke luftuar fillimisht për...

Mirë se vini në Luftën e Ftohtë II 0

Mirë se vini në Luftën e Ftohtë II

Kriza e Krimesë shënon lindjen e një epoke të re, Lufta e Ftohtë II, një konflikt shumë i ngjashëm, por jo aq intensiv sa Lufta e Parë e Ftohtë, por që edhe një herë...