Diary of Tirana Blog

Era e qelbur dhe e padëmshme e post-kimikateve 0

Era e qelbur dhe e padëmshme e post-kimikateve

Gjergj Erebara Ka disa dreq rregullash kur shkruhet historia. Ajo mund të jetë histori bashkëkohore, histori kujtimesh apo histori arkivash. Më së shumti ajo është një jo-histori, një përrallë që përpiqet (dhe për fat...

Kinemaja në periudhën moniste. 0

Kinemaja në periudhën moniste.

Xhabyni “Historia e gjahut do të ishte krejt tjetër nëse do të tregohej nga luani dhe jo nga gjahtarët”  Proverb i vjetër Afrikan. Për të kuptuar kinemanë dhe filmin e periudhës moniste duhet fillimisht...

MOS GJYKONI KAQ THJESHT EDLIRËN (DOBRUSHIN)! 0

MOS GJYKONI KAQ THJESHT EDLIRËN (DOBRUSHIN)!

Aranita Brahaj Një nënë vrasëse konsiderohet si thyerje për mentalitetin shqiptar, çudi se ishim mësuar të shikonim vetëm baballarët të vrisnin bijtë e tyre biologjik apo të martesës. Për mua Edlira është viktima e...

Pasojat e paqëllimta të Ukrainës 0

Pasojat e paqëllimta të Ukrainës

Michael Meyer Tashmë që Rusia ka pushtuar Gadishullin e Krimesë, loja e hedhjes së fajit ka filluar, Kritikët thonë se presidenti i SHBA-ve Barack Obama ka lejuar kapërcimin e një vije tjetër “të kuqe”....

Malthusi, Marksi dhe Rritja Ekonomike Moderne 0

Malthusi, Marksi dhe Rritja Ekonomike Moderne

Kenneth Rogoff Kembrixh – Premtimi se çdo gjeneratë do të jetë me mirëqënie më të lartë se sa gjenerata paraardhëse është dogma themelore e shoqërisë moderne. Dhe gjerësisht, ekonomitë më të përparuara e kanë...