Diary of Tirana Blog

0

Politika banditeske e Putinit

Një bandë motoristësh me 5 mijë anëtarë janë mbështetësit më të flaktë të Putinit. Por ndërsa amerikanët skandalizohen nga dhuna e tyre, historia e SHBA-ve është e mbushur me rastet e përdorimit të frikësimit...

Ukraina dhe Rusia, bilanci ushtarak 0

Ukraina dhe Rusia, bilanci ushtarak

Së paku në letra, ushtria e Ukrainës duket e besueshme, pavarësisht se është numerikisht inferiore përballë forcave të armatosura të Rusisë. Moska ka rreth katër herë më shumë trupa aktive dhe dy herë më...

Integrimi 0

Integrimi

Xhabyni Një nga konceptet më të rëndësishme në matematikë është ai i integralit, i cili bashkë me të kundërtin e tij, pra derivatin, krijojnë dy operacionet më të rëndësishme të njehsimit. Integrali nuk është...

Kampf-i i Putinit 0

Kampf-i i Putinit

CHARLES TANNOCK, Project Syndicate Bruksel – Pushtimi i Krimesë nga Rusia është shembulli më lakuriq i agresionit në kohë paqeje që Europa ka parë që kur Gjermania Naziste pushtooi Sudetenland më 1938. Mund të...

0

Krimeja: Misioni i Putin është plotësuar

PJ Crowley Ish Asistent i Sekretarit të Shtetit të SHBA-ve Sekretari i Shtetit i SHBA-ve John Kerry ka shprehur vetëbesim të dielën duke thënë se “Rusia do të humbasë” në përballjen me Perëndimin për...

Fitimet e çuditshme të bankave 0

Fitimet e çuditshme të bankave

Gjergj Erebara Viti i kaluar qe më i vështiri në historinë e re të Shqipërisë. Prodhimi i Brendshëm Bruto u rrit shumë pak, inflacioni qe tepër i ulët, kreditë e këqija vijuan të mbeten...

Çfarë problemi ka qeveria me furgonët? 2

Çfarë problemi ka qeveria me furgonët?

Rrallë herë mund të ndodhë që një qeveri në një vend në krizë të vazhdueshme, të merret me fatin e disa dhjetëra hallexhinjve që punojnë furgonistë. Megjithatë, legjenda e furgonëve po na bëhet një...