Diary of Tirana Blog

Tatimi mbi pagën sipas Ministrisë së Financave 0

Tatimi mbi pagën sipas Ministrisë së Financave

  Tabela e mësipërme është marrë nga Ministria e Financave dhe paraqet formulën e re të tatimit mbi të ardhurat personale. Dokumenti është projekt, nuk është miratuar dhe nuk dihet nëse do të jetë varianti...

Indeksi i Çmimeve të Konsumit, 1989-2013 0

Indeksi i Çmimeve të Konsumit, 1989-2013

Instituti i Statistikave ka publikuar së fundmi një seri kohore të Indeksit të Çmimeve të Konsumit në Shqipëri për periudhën 1989-2013. Leku është zhvlerësuar mbi 29 herë gjatë kësaj periudhe. Nëse rroga e një...

KUR VIKTIMA KONSIDEROHET BISHTPËRDREDHUR 1

KUR VIKTIMA KONSIDEROHET BISHTPËRDREDHUR

Gjergj Erebara Në vitin e largët 1967, një vajzë në Tiranë, në vit të fundit në gjimnaz, i shkruan një letër shokut Enver. Ajo i përkiste gjeneratës së parë të shqiptarëve që patën lindur...

0

28 apo 29 nëntori si tregti të vdekurish

Gjergj Erebara Një luftë përfundon kur nënshkruhet një marrëveshje armëpushimi, apo paqeje. Dita e Fitores në Europë është 8 maji sepse Aleatët Perëndimorë këtë ditë pranuan aktin e dorëzimit më datë 7. Bashkimi Sovjetik...

Disa teknika të thjeshta për një blog 0

Disa teknika të thjeshta për një blog

Një blog teorikisht është diçka e ndërmjetme mes cektësisë intelektuale të një lajmi televiziv dhe një shkrimi të thelluar të një gazete. Kjo nuk do të thotë se në blogje nuk mund të bëhen...