Diary of Tirana Blog

Përpjekje pa fund për mohimin e protestës 0

Përpjekje pa fund për mohimin e protestës

Gjergj Erebara U mbush një javë që nga dita kur protestuesit detyruan qeverinë të ndryshojë qëndrim në një çështje të rëndësishme, diçka që ka ndodhur rrallë në këtë vend, megjithatë jehona e protestës së...

Për një partneritet të fituar – strategjik 0

Për një partneritet të fituar – strategjik

Çfarë bënë shqiptarët në Tiranë e gjetkë javën që shkoi? Festuan në secilën qoshe, sepse u ndien se u zgjuan nga gjumi, ndoshta për herë të parë, vetë, për vete…! Avni Zogiani Një partneritet...

Power to the People 0

Power to the People

Ditari i Shvejkut Askush nuk do e kishte menduar që për një çështje si ajo e Demontimit të Armëve Kimike shoqëria civile e vendit tonë do të mbushte sheshet e qyteteve, e sidomos të...

Protestuesit triumfojnë, Rama i thotë JO! SHBA-së 0

Protestuesit triumfojnë, Rama i thotë JO! SHBA-së

Pas 48 orëve tension, të rinjtë protestues realizojnë qëllimin e tyre final, kryeministri dorëzohet Gjergj Erebara Një betejë dramatike mes protestuesve dhe kryeministrit Edi Rama përfundoi pasditen e djeshme me dorëzimin e këtij të...

Protestuesit poshtërojnë Berishën dhe Bashën 0

Protestuesit poshtërojnë Berishën dhe Bashën

  Mijëra vetë dalin në rrugët e Shqipërisë, dështon përpjekja e politikës për të shfrytëzuar rastin Gjergj Erebara Një protestë popullore kundër qeverisë, që fillimisht u nxit nga Partia Demokratike, përfundoi pasdreken e djeshme...

Weapons Request Shakes Albania’s Love for US 0

Weapons Request Shakes Albania’s Love for US

US pressure on Tirana to host the destruction of Syria’s abandoned chemical weapons makes many Albanians feel that their loyalty to America is being abused. Gjergj Erebara BIRN Tirana Albanian officials have confirmed that...