Diary of Tirana Blog

Mësimet e gabuara nga falimentimi i Detroitit 0

Mësimet e gabuara nga falimentimi i Detroitit

Nobelisti i ekonomisë JOSEPH E. STIGLITZ, i famshëm për agresivitetin e luftës së tij kundër pabarazisë ekonomike në SHBA analizon falimentimin e Detroitit si rrjedhojë e kësaj pabarazie JOSEPH E. STIGLITZ, NYT Kur unë...

Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona 1

Lajmi i Marias dhe mali i paragjykimeve tona

Gjergj Erebara Lajmi se një vajzë bionde me sy jeshile u gjet nga policia greke në një kamp romësh bëri shpejt xhiron e botës. Konvencionet tona na tregojnë se një vajzë bionde, duhet të...

CEZ qe dështim i shtetit shqiptar 0

CEZ qe dështim i shtetit shqiptar

Gjergj Erebara Qeveria shqiptare po përpiqet të mbyllë një telash që filloi në vitin 2008 me privatizimin e rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike dhe që arriti kulmin me përzënien e kompanisë privatizuese e...

Albania: First and Last, Always! 0

Albania: First and Last, Always!

Sali Berisha’s move to legalize gay marriage might not be so controversial, after all. By Gjergj Erebara, Balkaninsight To many foreigners Albania is still an exotic place, filled with ancient traditions like blood feuds...