Diary of Tirana Blog

Luftë e madhe në media, erdhi Erdogan! 0

Luftë e madhe në media, erdhi Erdogan!

Kur shpërthen topi, mua më duket sikur thotë: ‘Allah!’, tha kryehoxha Kur shpërthen topi, mua më duket sikur thotë: ‘Taksë!’, tha kryefinancieri Ismail Kadare, Kështjella Por kur flet Erdogan, mua më ngjan se thotë...

Kriza, dhjetëra mijëra shqiptarë mbetën pa punë 0

Kriza, dhjetëra mijëra shqiptarë mbetën pa punë

Vrojtimi i kryer nga INSTAT pranë familjeve flet për një situatë dramatike më 2013 Gjergj Erebara 54 mijë shqiptarë humbën vendin e punës gjatë vitit 2012 në krahasim me vitin 2011, ndërsa mijëra të...

0

Shpërthen lufta civile në Tiranë

Ruritania News Agency – 19 tetor 2013 Tiranë – Ndërsa qytetarët e papërgjegjshëm të këtij vendi qenë duke rrëkëllyer birra pas birrash nëpër klubet e natës, në periferi të Tiranës shpërtheu ajo që ia...

Aktet normative si shprehje e vullnetit të unit 0

Aktet normative si shprehje e vullnetit të unit

Gjergj Erebara Herën e parë që dëgjova për ekzistencën e Aktit Normativ qe herët në vitet 2000. Disa muaj para se të mësoja emrin e këtij akti, pata takuar një punonjës të administratës tatimore....

1

Sistemi i grabitjes, kur politika gllabëroi shtetin modern

Ka raste në historinë e botës kur buxheti i shtetit dhe punësimet në administratë publike kthehen në një plaçkë lufte. Disa vende e kanë përjetuar këtë situatë dhe nuk kanë dalë kurrë shumë mirë...