Category: Demografia

Popullata dhe toka nje konflikt i paracaktuar?! 0

Popullata dhe toka nje konflikt i paracaktuar?!

Teoritë e përgjithshme (1800-2000) dhe eksperienca shqiptare (1945-1990). Gjergj Erebara Në vitin 1798 Thomas Robert Malthus publikoi një libër: Një Ese mbi Parimin e Popullsisë paralajmëronte se popullata shtohet me një ritëm gjeometrik ndërsa prodhimi...

Pse po arratisen shqiptarët? 0

Pse po arratisen shqiptarët?

Gjergj Erebara 24 dhjetor 2011 Afro dy vjet debate mbi censusin dhe pyetjet e tij, duket se nuk mjaftuan për të sqaruar së paku komentatorët publikë, e aq më pak, popullatën e gjerë, se...

Emigrimi nga mërzia, jo nga varfëria 0

Emigrimi nga mërzia, jo nga varfëria

Një studim akademik vëren se shqiptarët u larguan më së shumti për shkak të pakënaqësive politike.