Category: Aktualiteti

Ilustrim 0

Si të ruash mendjen e shëndoshë në kohë brutale

David Brooks, the New York Times Ne po jetojmë në kohë mizore: skena barbarish masive dominojnë median. Amerikanët janë bërë të ashpër kundrejt njëri-tjetrit për shkak të mosmarrëveshjeve tona. Ngado t’i hedhësh sytë, njerëzit...

NYTimes 0

Refuzoje hierarkinë e humanizmit

Ne nuk duhet të vrasim fëmijë të Gazës në përpjekje për të mbrojtur fëmijë të Izraelit Nicholas Kristof, The New York Times Kriza në Lindjen e Mesme është një nyje e ngatërruar dhe provë...

Central Bank Raises Interest Rates 0

Central Bank Raises Interest Rates

6 July 2022 – Tirana News Digest. Albania Central Bank increased its main interest rate by 0.25% to 1.25, hoping to fight inflation and warned of further increases ahead. The bank’s expectation is that...

Edi Rama Grida Duma 0

Seksizmi si normë e brendësuar në politikë

Kryetari i qeverisë dukshëm ka zgjedhur politikën e konfliktit kundër politikës së programit dhe alternativave dhe po zgjedh bullizmin dhe seksizmin si teknika të tërheqjes së vëmendjes ndaj problemeve reale të vendit dhe të...

dosjetesigurimitekspozita 6 0

Tre përdorime të fjalës sentimentalist

Kam hasur së fundmi dy përdorime në kontekste shumë të ndryshme të fjalës sentimentalist, apo sentimentalizëm, gjë që më rikujtoi një rast të tretë, disa vite të shkuara. Çfarë do të thotë të jesh...

Libraria libra biblioteke 0

Lexueshmëria e librave në SHBA dhe në Shqipëri

Në vitin 2017, afërsisht 53% e amerikanëve ose 125 milionë maxhorenë lexuan së paku një libër jo për shkollë e jo për punë sipas Fondit Kombëtar për Artet. [link] Lexueshmëria e librit në SHBA...