Category: Kriza ne origjine

0

Testi grek i Europës

Është e vërtetë që Greqia (apo më saktë qeveria e qendrës së majtë që sundoi vendin nga viti 2004 deri më 2009) vullnetarisht mori borxhe të stërmëdha. Është gjithashtu e vërtetë, gjithsesi, që bankat...

Defekte të tregut apo defekte të shtetit 0

Defekte të tregut apo defekte të shtetit

I ashtuquajturi, grupi i liberalëve shqiptarë të vitit 2005 ka ndryshuar shumë gjatë tetë viteve të pushtetit. Dikush u bë nacionalist, dikush biznesmen, dikush i majtë. Suksesi i tyre i madh qe i ashtuquajturi...

Kriza në origjinë: Euro, një monedhë e vlefshme për pleqtë, e rrezikshme për të rinjtë 0

Kriza në origjinë: Euro, një monedhë e vlefshme për pleqtë, e rrezikshme për të rinjtë

Demografia konsiderohet një forcë që e jep goditjen me vonesë, por që kundrejt saj, vështirë se ka ndonjë rrugë shpëtimi. Demografia si një diferencë që pengoi mirëfunksionimin e euros u eksplorua fillimisht nga një...

Kriza në origjinë: Euro dhe profecia e Friedman 0

Kriza në origjinë: Euro dhe profecia e Friedman

Milton Friedman qe një kritik i hapur i euros. Ai deklaroi se kjo monedhë do të zgjaste më pak se një e katërta e jetës së tij, pra më pak se 25 vjet, i...