Category: Dosja Wikileaks

Kriminelët bëjnë ligjin në parlamentin shqiptar 0

Kriminelët bëjnë ligjin në parlamentin shqiptar

Tom, Doshi, Lefter koka, Sokol Olldashi, Lulzim Basha, Paulin Sterkaj e Gramoz Rucci. I përkasin partive të ndryshme, por për Ambasadën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë kanë një element të përbashkët....

Ngjarjet që vunë në gjendje lufte qeverinë e Berishës me Ambasadën Amerikane (2007-2011) 0

Ngjarjet që vunë në gjendje lufte qeverinë e Berishës me Ambasadën Amerikane (2007-2011)

Wikileaks Sefgjini, shkatërrimi i hetimit për Gërdecin, korrupsioni dhe tendenca diktatoriale e Berishës, ndryshuan marrëdhëniet Kryeministri premtonte lëshim, ndërsa vijonte planet e veta për shantazhimin e vendit Qindra kabllot diplomatike të Ambasadës së Shteteve...

Wikileaks: Lufta kundër Rusisë për gazin 0

Wikileaks: Lufta kundër Rusisë për gazin

Kabllogramet nga Athina dhe Roma hedhin dritë mbi përpjekjet e Rusisë për të kontrolluar tubacionet Gjergj Erebara Qeveria shqiptare është angazhuar gjatë pesë viteve të fundit në mbështetjen e disa projekteve të gazit që...

Wikileaks: Kufiri detar, Greqia: Amerika jashtë! 0

Wikileaks: Kufiri detar, Greqia: Amerika jashtë!

Gjergj Erebara Qeveria greke ka shantazhuar në mënyrë të vazhdueshme qeverinë shqiptare gjatë bisedimeve për kufirin detar, duke i kërkuar në mënyrë të përsëritur të “mbajnë fuqitë e largëta” jashtë këtyre bisedimeve dhe duke...

Wikileaks: Shqipëria humbi miliona dollarë nga korrupsioni 0

Wikileaks: Shqipëria humbi miliona dollarë nga korrupsioni

Mosplotësimi i kushteve të Sfidës së Mijëvjeçarit zvogëloi përfitimet potenciale Gjergj Erebara Një kabllogramë e ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, që u publikua nga Wikileaks, bën të ditur se korrupsioni...

General Electric bllokoi llogarinë e Shqipërisë në Eurokontroll 0

General Electric bllokoi llogarinë e Shqipërisë në Eurokontroll

Kompania amerikane fitoi gjyqin, qeveria refuzoi të paguajë dëmshpërblimin Gjergj Erebara Aventura e ish-kryeministrit Fatos Nano për ndërtimin e një treni elektrik në vitin 2004, i ka kushtuar Shqipërisë 14 milionë euro, të cilat...

“Wikileaks”: Greqia financoi varrezat e ushtarëve ilegalisht 0

“Wikileaks”: Greqia financoi varrezat e ushtarëve ilegalisht

Greqia financoi varrezat e ushtarëve ilegalisht Mes të zhvarrosurve qenë edhe pleq e fëmijë Kisha Ortodokse mori porosi nga Athina zyrtare për ndërtimin e mauzoleumeve pa leje ndërtimi