Diary of Tirana Blog

No Helicopters to Fight Wildfires 0

No Helicopters to Fight Wildfires

27 June – Tirana News Digest. Albania Minister of Defense Niko Peleshi acknowledged on Monday that the country fleet of Cougar Helicopters were grounded and that the contracts for their regular maintenance were “a...

New Honorary Titles Proposed 0

New Honorary Titles Proposed

27 June 2022 – Tirana News Digest. The Government of Albania proposed a new law regulating the award of honorary titles and medals in the country, following debates on the quantities and qualities of...

Business Climate Deteriorates 0

Business Climate Deteriorates

Tirana News Digest – 27 June 2022. Albania American Chamber of Commerce (Amcham) said in its annual press conference that the opinion of its members is that Albania business climate has deteriorated for the...

0

Mbi librin Dalje për ajër, George Orwell

Shokëni dhe shoqeni, I vetëdijshëm që në këto kohë po ju del tym e flakë nga rrahja e mendimeve se cilën prej alternativave të mrekullueshme duhet të zgjidhni në zgjedhjet e 25 prillit, për...

0

Mbi librin Lavdi Katalonisë, nga George Orwell

Ndërsa lexon librin Lavdi Katalonisë, Spanja të vjen e gjallë para syve me qytete, male dhe njerëz; vuajtjet e gëzimet e shkrimtarit bëhen edhe të tuat. Vuajtjet e tij nga i ftohti në llogore të...

0

Seksizmi si normë e brendësuar në politikë

Kryetari i qeverisë dukshëm ka zgjedhur politikën e konfliktit kundër politikës së programit dhe alternativave dhe po zgjedh bullizmin dhe seksizmin si teknika të tërheqjes së vëmendjes ndaj problemeve reale të vendit dhe të...

Mesatare lëvizëse 0

Mesatare lëvizëse

Mesatare lëvizëse, (Moving Average), e përkthyer në shqip edhe si mesatare rrëshqitëse, është një teknikë statistikore që synon dallimin e një tendence duke hequr efektet rastësore, sezonale apo të tjera.  Mesatarja lëvizëse llogarit mesataren...